Zorana Mihajlović na Prvoneku

Novi cevovod, u koji će biti uloženo 2,3 miliona evra, biće završen u februaru 2017. i obezbediće sigurno i redovno snabdevanja vodom u Vranju

BUJANOVAC, PRVONEK, 15. avgust 2016 (Info puls, Bujanovačke) – Potpredsednica vlade Zorana Mihajlović prisustvovala je danas početku radova na izgradnji 3,7 kilometara dovoda vode od akumulacije Prvonek do Vranja, koji će rešiti višedecenijski problem vodosnabdevanja u Vranju.
Novi cevovod, u koji će biti uloženo 2,3 miliona evra, biće završen u februaru 2017. i obezbediće sigurno i redovno snabdevanja vodom u Vranju.

Projekat se realizuje uz podršku Nemačke razvojne banke KFW kroz Program unapređenja infrastrukture u opštinama srednje veličine u Srbiji, koji sprovodi Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture koje vodi Mihajlovićeva.
Osim  nje, događaju su prisustvovovali i ambasador Nemačke u Srbiji Aksel Ditman, lokalni i funkcioneri SNS sa juga Srbije.

Glavni izvođač radova je kompanija SADE iz Francuske, a podizvođač Trejs PZP Vranje.
Kroz započete i planirane projekte sa KfW bankom u komunalnu infrastrukturu u Vranju biće uloženo ukupno oko 30 miliona evra.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *