Među dobitnicima grantova EU Progresa nema firmi iz Bujanovca

EU i švajcarska Vlada su preko razvojnog programa Evropski PROGRES opredelile 253.880 evra za ovu aktivnost usmerenu na povećanje konkurentnosti lokalne privrede

BUJANOVAC, 22. avgust 2016. – Među 17 preduzetnika i preduzetnica, kao i mikro i malih preduzeća sa jugoistoka i jugozapada Srbije, koji će unaprediti svoju proizvodnju i otvoriti nova radna mesta uz podršku Evropske unije i Vlade Švajcarske, nema nikoga iz Bujanovca.

EU i švajcarska Vlada su preko razvojnog programa Evropski PROGRES opredelile 253.880 evra za ovu aktivnost usmerenu na povećanje konkurentnosti lokalne privrede.

eu

Prezentacija izrade biznis plana

Preduzetnici, mikro i mala preduzeća koja se bave proizvodnjom hrane, odeće, proizvoda od metala, preradom drveta ili inženjerskim delatnostima će dobiti opremu ili će im biti pružene savetodavne usluge koje će doprineti većoj proizvodnji, širenju tržišta i uvođenju eko ili tehnoloških inovacija – saopštio je EU Progres.

-Evropska unija i Vlada Švajcarske su pružile podršku malom biznisu u našim programskim opštinama jer je taj sektor ključan za ekonomski rast i povećanje zaposlenosti. Podržali smo dobre ideje i pomogli da preduzeća koja već posluju i izmiruju svoje poreske obaveze razviju potencijal za dalji rast – rekao je Grem Tindal, menadžer Evropskog PROGRESa.

Olivera Kostić, menadžerka sektora za unapređenje konkurentnosti Evropskog PROGRESa rekla da je ovim projektom planirano je otvaranje 40 novih radnih mesta.

Aktivnosti Evropskog PROGRESa, programa koji doprinosi održivom razvoju južne i jugozapadne Srbije, Evropska unija i Vlada Švajcarske podržava sa ukupno 24,46 miliona evra

Lista odobrenih projekata je na linku: http://www.europeanprogres.org/konten/sr/502/Rezultati-javnog-poziva-Podrska-mikro-i-malim-preduzecima/

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *