Saobraćajci danas u akciji

Pored toga što će svaki kontrolisani vozač biti alkotestiran, saobraćajna policija će prilikom zaustavljanja motornog vozila koje prekorači dozvoljenu brzinu kretanja, kontrolisati i upotrebu sigurnosnih pojaseva na način koji je predvideo proizvođač vozila

BUJANOVAC, 22. avgust 2016. (foto ilustracija: glaszapadnesrbije) – Pripadnici saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova sprovešće u ponedeljak pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju na putevima u celoj zemlji u okviru akcije pojačane kontrole brzine kretanja na svim evropskim putevima- saopštio je MUP Srbije.

Akcija će se do kraja meseca sprovestu u ukupno 31 državi – 28 država članica Evropske unije, kao i Švajcarskoj, Norveškoj i Srbiji, koje sarađuju u okviru međunarodne organizacije TISPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope).

Saobraćajna policija će koristiti uređaje za merenje brzine kretanja – ručne radare, radare u sistemima video nadzora, kao i uređaje za merenje brzine u vozilima bez obeležja policije, takozvanim „presretačima“.

Pored toga što će svaki kontrolisani vozač biti alkotestiran, saobraćajna policija će prilikom zaustavljanja motornog vozila koje prekorači dozvoljenu brzinu kretanja, kontrolisati i upotrebu sigurnosnih pojaseva na način koji je predvideo proizvođač vozila. Prema svim učiniocima prekršaja biće preduzete zakonom propisane mere.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *