Škola Sveti Sava pred školsku godinu: Đaci beže od varjače

U oba protekla upisna roka za školovanje za zanimanje kuvara u ovoj  vaspitno obrazovnoj ustanovi, od konkursom predviđenih 15, upisano je samo  šest svršenih osmaka!  Neznatno bolja situacija je kod budućih poslastičara. Njih je tek sedam

BUJANOVAC,30.avgust 2016.- Iako je u Stručnoj školi „Sveti Sava“ u Bujanovcu  već sve spremno za nastupajuću novu školsku godinu,  pojedine učionice, rezervisane za učenike prvog razreda, biće poluprazne.

U oba protekla upisna roka za školovanje za zanimanje kuvara u ovoj  vaspitno obrazovnoj ustanovi, od konkursom predviđenih 15, upisano je samo  šest svršenih osmaka!

Neznatno bolja situacija je kod budućih poslastičara. Njih je tek sedam.

Biserka

Pune učionice namenjene za školovanje finansijskih administratora i medicinskih sestara-vaspitača: Biserka Jović

Konkursna upisna  kvota u kombinovanom odeljenju kuvara i poslastičara  je po 15 učenika. Osim sedmoro učenika opredeljenih za zanimanje poslastičara, koje je sada uvedeno umesto dosadašnjeg  obrazovnog profila konobara, u  ovoj školskoj godini  očekujemo još dva ponovca i dolazak još jednog đaka koji bi trebalo da pređe iz Vranja – kaže direktorka  škole Biserka Jović.

Izuzetak su učionice  namenjene za školovanje finansijskih  administratora i medicinskih sestara-vaspitača. One će biti popunjene u potpunosti sa po 30 učenika.  Polovična odeljenja prvog razreda SŠ „S.Sava“ biće i ona gde je upisano po 15-ak budućih  komercijalista i mašinskih tehničara motornih vozila.

Ne možemo očekivati  više učenika  u prvom razredu jer ih, naprosto, nema –  konstatuje direktorka, uz podsećanje da je jedan  mali  broj svršenih osnovaca iz bujanovačke  opštine nastavio školovanje u drugim sredinama.

Prema zvaničnim podacima iz Osnovne škole „Branko Radičević“ malu maturu školske 2015./2016. godine  u ovoj ustanovi položilo je 80 osmaka.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *