Bivoda: Rekordan odziv davalaca krvi

Apelu da daju krv, pored radnika “Bivode”, odazvali su se pripadnici Vojske Srbije, Ministarstva unutrašnjih poslova i zaposleni u ovdašnjim javnim preduzećima i ustanovama

BUJANOVAC, 31.avgust 2016.- U tradicionalnoj letnjoj akciji dobrovoljnog davanja krvi, koja je održana danas u Fabrici vode i sokova „Bivoda“,  dragocenu tečnost dalo je 80-ak dobrovoljnih davalaca.

Apelu da daju krv, pored radnika “Bivode”, odazvali su se pripadnici Vojske Srbije, Ministarstva unutrašnjih poslova i zaposleni u ovdašnjim javnim preduzećima i ustanovama.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zadovoljan odzivom: Zafirović

Reč je, uglavnom, o višestrukim dobrovoljnim davaocima. Krv su dali i građani Vranja, Bujanovca i Vranjske Banje.

Jedan od njih je i Dragan Pavlović iz Vranja. Njemu je ovo bio osamdeseti put da daruje krv, a kako veli, “to je prvi put uradio u srednjoj školi, kada je dva dana oslobođen od nastavnih aktivnosti”.

Osam davanja manje ima rudar iz Vranjske Banje, Sreten Pavićević. On je u “Bivodu” došao zajedno sa sinom Daliborom, koji je sa “svoje 32 godine starosti do sada 25 puta bio dobrovoljni davalac krvi”.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Davaoci iz čitave okoline

– Zadovoljni smo rezultatima današnje humanitarne akcije jer je odziv davalaca znatno premašio naša očekivanja od 60 ljudi. Puno im zahvaljujem na ovom nadasve uzvišenom i plemenitom činu. Na taj način omogućavaju da drugi ljudi dobiju najvažniju bitku, životnu bitku – istakao je Nenad Zafirović, direktor “Bivode” , koja je ovakve akcije započela da organizuje 2009. godine.

Tradicionalnu letnju akciju dobrovoljnog davanja krvi rakovačka “Bivoda” organizovala je u saradnji sa “Telekomom Srbija”, vranjskim Udruženjem “Koce zauvek”, Policijskom upravom Vranje, Vojskom Srbije i OO Crvenog krsta Bujanovac.

Realizatori akcije su Zavod za transfuziju krvi iz Niša i Služba za transfuziju krvi iz Vranja.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *