KUD Soko: Oduševili Rumune, nek se spremi Ukrajina

Pored Bujanovčana, na ovoj manifestaciji nastupilo je još osam ansambala: iz zemlje domaćina, Turske, Indije, Bugarske, Makedonije, Kipra i Egipta

BUJANOVAC, 2.septembar 2016.- Članove bujanovačkog Kulturno umetničkog društva “Soko”, koji su se nedavno vratili sa gostovanja u Rumuniji, novembra očekuje putovanje u Ukrajinu.

image

Bujanovčani će uživati u novogodišnjem koncertu

Oni su od 5. do 11. avgusta boravili u rumunskom gradu Pjatra Njemc, gde su, predstavljajujći našu zemlju, učestvovali na 19. Međunarodnom festivalu folklore “Ceahlaul”.

Pored Bujanovčana, na ovoj manifestaciji nastupilo je još osam ansambala: iz zemlje domaćina, Turske, Indije, Bugarske, Makedonije, Kipra i Egipta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Predrasude kao mehur od sapunice: Mitić

– Proveli smo zaista divne i nezaboravne dane u severoistočnom delu Rumunije, gde smo svakog festivalskog dana boravili u drugom gradu na području ovog podkarpatskog regiona prema susednoj Moldaviji i Ukrajini.

Svuda smo nailazili na izvanredan prijem publike. Pred takvim prijatno iznenađujućim gostovanjem i pokazanim visokim nivoom kulture i gostoprimstva, odmah su se, kao mehur o sapunice, raspršile sve naše predrasude – sa oduševljenjem priča Nenad Mitić, predsednik KUD “Soko”.

image

Koncert u Paraćinu na povratku iz Rumunije

U povratku iz Rumunije članovi ovog mladog folklornog ansambla, osnovanog 2013. godine, svratili su u Paraćin, gde su tokom trodnevnog boravka, za tamošnju publiku priredili dva koncerta.

– Ovo je bilo naše treće ovogodišnje gostovanje van granica Srbije. Sada počinjemo pripreme za odlazak u Ukrajinu, na Međunarodni festival folklora planiran u drugoj polovini novembra. Uzimajući u obzir dosadašnje nastupe, 2106. će biti krunisana, sada već tradicionalnim Novogodišnjim koncertom, kojeg smo već dva puta priredili za bujanovačku publiku – poručuje Mitić, istinski zaljubljenik u narodnu pesmu i igru kojima je, veli, „posvećen više od četiri decenije

KUD Soko je na Petrovdan, Dan gradske slave, bio drugu godinu za redom domaćin Međunarodnog festivala „Bujanovac u pesmi i igri“.
KUD „Soko“ okuplja oko 200 članova, svrstanih u šest folklornih grupa, četiri u Bujanovcu i dve u selu Klenike, u bujanovačkoj opštini.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *