Pijačni barometar: Najtraženiji školski pribor i paprika

Sveske od 10 do 100 dinara, olovke od 20 do 30 a rančevi do 1.500

BUJANOVAC, 5.septembar 2016. – Cene voća i povrća na Zelenoj pijaci u Bujanovcu, u odnosu na prošli ponedeljak, skoro da su ostale nepromenjene.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

paprika jeftinija nego prošle nedeje

Primetna cenovna oscilacija zabeležena je kod krompira i delimično kod paprike „ajvarke“.

Ove dve vrste povrća danas su se na pojedinim pijačnim tezgama mogle pazariti i do 10 dinara niže od prošlonedeljne prodaje, kada je kilogram krompira u proseku koštao 40, a paprike za spravljanje ajvara od 50 do 60 dinara.

Naravno, prodavci daju popust samo ukoliko se odlučite da kupite veću količinu.

Prosečna cena ljute i slatke paprike, takođe je bez promene, oko 40 dinara, tikvice su dvostruko skuplje, kao i jabuke i kruške.

Ovaj prvi septembarski ponedeljak, može se reći, da je, ipak, protekao u znaku osetnog povećanja ponude i potražnje svih vrsta povrća i voća za preradu, naročito „ajvarke“ i šljive, čija je cena i dalje 50 dinara po kilogramu.

Takođe, uočljiva je intenzivnija poseta tezgi sa sveskama, školskim priborom i đačkim rančevima. Kupci vele da kupovinom na pijaci mogu da „ušparaju“ neki dinar u odnosu na knjižare.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jedan od štandova, za kojima su bili prodavci iz Vranja, obilovao je raznovrsnošću svesaka, kako formatom i koloritom, tako i visinom cena.

Varirale su od 10 pa do 100 dinara. Gumice su se prodavale od 20 do 40, a olovke od 20 do 30 dinara. Najskupji su, svakako, đači rančevi. Koštali su, uglavnom od 800 do 1.500 dinara, a oni malo kvalitetniji dostizali su cenu i do 2.000 dinara.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *