Koordinaciono telo: Stipendije za srednjoškolce

Mesečni   iznos stipendije,  za period školovanja od 1. oktobra do 31. decembra 2016. godine je  6.000 dinara. Ukoliko sredstva budu obezbeđena u budžetu za 2017. godinu KT će nastaviti stipendiranje do završetka školske godine

BEOGRAD, BUJANOVAC, 8. septembar 2016. – Služba Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa (KT) objavila je konkurs za dodelu stipendija učenicima srednjih škola za školsku 2016./17. godinu.

Osim srednjoškolaca sa područja ove tri opštine, pravo konkurisanja imaju i njihovi vršnjaci iz Leskovca, Lebana i Vranja koji pohađaju škole čiji je osnivač Republika Srbija ili jedinica lokalne samouprave.

Mesečni   iznos stipendije,  za period školovanja od 1. oktobra do 31. decembra 2016. godine je  6.000 dinara. Ukoliko sredstva budu obezbeđena u budžetu za 2017. godinu KT će nastaviti stipendiranje do završetka školske godine.

Potrebna dokumenta za prijavu na konkurs mogu se preuzeti sa internet stranice Koordinacionog tela www.kt.gov.rs , kao i celokupan tekst  ovog konkursa.

Srednjoškolci  iz opština Bujanovac i Vranje, prijave  podnose u kancelariji Službe Koordinacionog tela u Bujanovcu (ulica Karađorđa Petrovića 115), sa područja opštine Preševo prijave se podnose u kancelariji Službe Koordinacionog tela u Preševu (ulica Save Kovačevića broj 12), a učenici  srednjih škola sa područja opština Medveđa, Lebane i Leskovac prijave predaju opštinskom organu uprave u opštini Medveđa (ulica Jablanička 48).

Rok za prijavljivanje na konkurs je do 23. septembra 2016. godine do 15:30 časova.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *