Pavlović: Uskoro rebalans budžeta, prosvetarima stiže novac

U prisustvu načelnika Odeljenja za javne službe i društvene delatnosti Agima Halitija, sa učesnicima sastanka smo razgovarali o isplati jubilarnih nagrada, o troškovima prevoza prosvetnih radnika, koje smo u obavezi da isplatimo iz budžeta u skladu sa Posebnim kolektivnim ugovorom, kao i o isplati pogrebnih troškova- kaže Pavlović za Bujanovačke

BUJANOVAC, 9. Septembar 2016. – Načelnik Odeljenja za finansije opštine Bujanovac Boban Pavlović započeo je razgovore sa budžetskim korisnicima uoči rebalansa opštinskog budžeta za 2016. godinu.

Pavlović je održao sastanak sa direktorima i knjigovođama osnovnih i srednjih škola sa područja bujanovačke opštine.
– U prisustvu načelnika Odeljenja za javne službe i društvene delatnosti Agima Halitija, sa učesnicima sastanka smo razgovarali o isplati jubilarnih nagrada, o troškovima prevoza prosvetnih radnika, koje smo u obavezi da isplatimo iz budžeta u skladu sa Posebnim kolektivnim ugovorom, kao i o isplati pogrebnih troškova- kaže Pavlović za Bujanovačke.

Na sastanku je dogovoreno da sve škole urade novi predlog za rebalans, ali u visini sredstava predviđenih Odlukom o budžetu opštine Bujanovac za 2016. godinu.

-Za ovu namenu je predviđeno 103.175.300 dinara, od čega za osnovno obrazovanje 67.502.800 dinara, a preostali deo za srednje obrazovanje-kaže Pavlović, koji je i pomoćnik predsednika opštine.
Na redu su sastanci sa predstavnicima javnih preduzeća i ustanova, kao i ostalih korisnika sredstava iz opštinske kase. Rebalans ovogodišnjeg budžeta opštine Bujanovac, po Pavlovićevim rečima, trebalo bi da bude izvršen do kraja ovog meseca.

Opštinski budzet za ovu godinu projektovan je na nešto više od 903 miliona dinara.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *