Lela Jovanović: Domu zdravlja hronično nedostataju kadrovi

Čak ne možemo da primimo radnike ni na radna mesta onih koji su otišli u penziju ili su po drugom osnovu otišli iz Doma zdravlja. Svakog meseca šaljemo izveštaj o našim potrebama za novim zapošljavanjem, ali od resornog ministarstva nikako da dobijemo potrebnu saglasnost
dz1

Najviše nedostaju pedijatri

BUJANOVAC, 13. septembar 2016. –  U Domu zdravlja u Bujanovcu i dalje traje hronični nedostatak medicinskog kadra. Ključ rešenja tekućeg problema je kod Ministarstva zdravlja Republike Srbije od kojeg se čeka neophodna saglasnost za zapošljavanje novih radnika – kaže dr Lela Jovanović, direktorka bujanovačkog Doma zdravlja

Čak ne možemo da primimo radnike ni na radna mesta onih koji su otišli u penziju ili su po drugom osnovu otišli iz Doma zdravlja. Svakog meseca šaljemo izveštaj o našim potrebama za novim zapošljavanjem, ali od resornog ministarstva nikako da dobijemo potrebnu saglasnost – žali se Jovanovićeva.

dz2

Nedostaju i ordinacije

Podseća da je 230 stalno zaposlenih u ovoj zdravstvenoj ustanovi, ali da nedostataje lekarski i tehnički  kadar.

Od pomenutog broja radnika 55 je lekara, 18 doktora medicine, 33 specijalista, a 4 doktora su na specijalizaciji. Zatim imamo 15 doktora stomatologije, 112 ljudi sa višom i srednjom spremom, dok  47  spadaju u kategoriju nemedicinskog kadra –  pojašnjava direktorka.

Dodaje  da manjkaju lekari svih specijalnosti, a ponajviše pedijatri.

– Zbog povećanog obima posla, u skladu sa potrebama, privremeno smo angažovali određeni broj radnika – ističe sagovornica „Bujanovačkih“.

Osim kadrovskog nedostatka, u Domu zdravlja u Bujanovcu suočeni su sa dugogodišnjim manjkom radnog prostora. Mada već postoji urađen projekat za dogradnju postojeće zgrade, za njegovu realizaciju su potrebna pozamašna finansijska  sredstva, koja je trenutno nemoguće obezbediti iz budžeta ove ustanove.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *