Opština pomaže poljoprivrednike

BUJANOVAC, 16. septembar 2016. – Predsednik opštine Bujanovac Šaip Kamberi e je nosiocima registrovanih aktivnih poljoprivrednih gazdinstava sa teritoriji opštine, uručio stotinu rešenja o ostvarivanju prava na subvencije za nabavku poljoprivrednih mašina i opreme.

Ukupna vrednost subvencije iznosi 4.220.000 dinara.
– Ovo je drugi deo subvencija iz Opštinskog programa podrške poljoprivrednim proizvođačima za 2016. godinu, koji je usklađen sa Republičkim programom o ruralnom razvoju. Prethodni je realizovan u julu ove godine. Tada je za 131 aktivno gazdinstvo izdvojeno 4,5 miliona dinara. Od ovogodišnjih 9 miliona dinara, planiranih za ovu namenu u budžetu opštine, utrošeno je 8.720.000 dinara – konstatuje načelnik Odeljenja za privredu i lokalni ekonomski razvoj opštine Bujanovac Aca Antić.

Odlukom o budžetu bujanovačke opštine za 2016. godinu, za celokupnu oblast poljoprivrede predviđeno je ukupno 15 miliona dinara. Prilikom jučerašnje dodele rešenja o subvencijama, predsednik opštine Šaip Kamberi je obećao poljoprivrednim proizvođačima da će pomenuti iznos sredstava u 2017.godini biti utrostručen.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *