EKSKLUZIVNO Mitrović: SNS ulazi u lokalnu vlast

Pregovori sa PDD započeti posle izbora uveliko traju i danas

BUJANOVAC, 22. septembar 2016. – Iako su protekla već četiri meseca od formiranja opštinske vlasti u Bujanovcu, izvan koje je ostala koalicija okupljena oko Srpske napredne stranke od sedam odbornika, iz bujanovačkog SNS stižu signali da još nije stavljena tačka na članstvo u vladajućoj skupštinskoj većini.

Nenad Mitrović, lider lokalnih naprednjaka kaže za Bujanovačke da pregovori o tome sa PDD predsednika Opštine Šaipa Kamberija uveliko traju:

Razgovori, započeti odmah po završetku ovogodišnjih aprilskih izbora sa Partijom za demokratsko delovanje (PDD), koja je osvojila 12 odborničkih mandata, pet više od naše koalicije, praktično nisu ni prestajali.

Oni su u toku i danas. Naš ulazak u opštinsku vlast u Bujanovcu je i dalje aktuelan i nije nemoguć.

Kada će se to dogoditi i sa kim ćemo biti deo vladajuće većine, za sada ne možemo sa sigurnošću govoriti – kaže Mitrović, inače narodni poslanik u Skupštini Srbije i odbornik u SO Bujanovac.
Siguran je da koalicija okupljena oko SNS (USS,PS,SRS i PUPS) neće ući u opštinsku vlast dok se tamo nalazi Partija za demokratski progress (PDP).

Sa svima možemo da sarađujemo. Jedino sa onima gde se nalazi Jonuz Musliu (lider PDP i predsednik Nacionalnog saveta Albanaca) nema nikakvog oblika političke saradnje. On ne doprinosi političkoj stabilnosti. To je jedini razlog – kategoričan je Mitrović.
Pored koalicije “PDD-DUA-Šaip Kamberi”, koja u SO Bujanovac ima 12 odbornika, skupštinsku većinu čine GG “Stojanča Arsić-Za bolji Bujanovac” ( 5 odbornika), PDP Jonuz Musliu (4), Srpska lista (SPS, JS i SPO) sa dva odbornika i Ujedinjena partija Roma (UPR) sa jednim predstavnikom.

U opoziciji su Demokratska partija Nagipa Arifija (10 odbornika) i koalicija “Aleksandar Vučić-Srbija pobeđuje” sa 7 odborničkih mandata.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *