Stojanča Arsić: Skenderbeg je neprihvatljiv

Verujemo da Ministarstvo neće dozvoliti da se sprovede odluka koju podržavaju samo Albanci – izjavio je zamenik predsednika opštine

BUJANOVAC, 23. septembar 2016. – Za srpsku zajednicu u Bujanovcu je neprihvatljivo da trg promeni ime. Bilo je i ranijih pokušaja, ali verujemo da Ministarstvo ni ovoga puta neće dozvoliti da odluka koju podržavaju samo Albanci bude usvojena – izjavio je za Večernje novosti Stojanča Arsić, zamenik predsednika opštine Bujanovac.

Stojanca arsic

Trg mora da zadrži Karađorđevo ime: Arsić

Kao što su Bujanovačke pisale (o čemu možete čitati OVDE), Savet za međunacionalne odnose SO Bujanovac je sa 4 glasa „za“ i tri protiv na neki način potvrdio odluku odbornika od 30. juna po kojoj bi Trg Karađorđa Petrovića promenio naziv u Skenderbegov, o čemu smo takođe pisali.

 

Međutim, konačnu odluku o promeni naziva trga treba da da Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu.

Za Večernje novosti u ovom ministarstvu su rekli da „čekaju da se steknu svi formalno-pravni uslovi da bi dali svoje mišljenje“.

Arsićeva Koalicija za Bolji Bujanovac je u lokalnoj vlasti sa Partijom za demokratsko delovanje (PDD), Pokretom za demokratski progres (PDP) i Srpskom listom.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *