Musliju odgovara Mitroviću: O problemima Albanaca zaćutaću kada prestanem da živim

Ja sam protestovao i pokvario raspoloženje njegovom šefu. Nije da imam lični animozitet prema njemu, ali sam smatrao da ne može bez prigovora da prođe činjenica da dok on otvara fakultet na drugoj strani ne dozvoljava upotrebu udžbenika na albanskom u Preševskoj dolini

BUJANOVAC, 24. septembar 2016. – Nekome ne odgovara da moja stranka i ja budemo deo vlasti u Bujanovcu, a u tome su najglasniji SNS i Nenad Mitrović, šef te stranke. Ja ću o problemima Albanaca prestati da govorim tek kad prestanem da živim – napisao je na svom Fejsbuk profilu Jonuz Musliju.

Predsednik SO Bujanovac i lider PDP je na taj način reagovao na izjavu Nenada Mitrovića datu Bujanovačkim (ceo tekst možete pročitati OVDE), da SNS pregovara sa PDD o ulasku u lokalnu vlast i da je spreman da u nju i uđe ali pod uslovom da deo nje ne bude Jonuz Musliju koga je nazvao faktorom nestabilnosti.

mitrovic

Možemo u vlast, ali bez Jonuza: Mitrović

„Mitrović stalno govori da sam ja faktor destabilizacije regiona. Za mene je privilegija kada to kažu Mitrović i SNS“ – napisao je Musliju i podsetio na svoju polemiku sa Aleksandrom Vučićem prilikom otvaranja nove zgrade Ekonosmkog fakulteta u Bujanovcu (čitaj OVDE):

Ja sam protestovao i pokvario raspoloženje njegovom šefu. Nije da imam lični animozitet prema njemu, ali sam smatrao da ne može bez prigovora da prođe činjenica da dok on otvara fakultet na drugoj strani ne dozvoljava upotrebu udžbenika na albanskom u Preševskoj dolini“ – podsetio je Musliju.

„Privilegija je jer Mitrović sprečava moj glas. Ja ne mogu da se pravim da je sve u redu a u stvarnosti nije. Ja sam prisutan na svim sastancima na kojima se raspravlja o stanju u Preševskoj dolini i ponavljam da Albanci ne žele da opstruiraju pridruživanje Srbije EU, ali zemlja koja tvrdi da je deo EU ne bi smela da ima diskriminatorski pristup prema maloj etničkoj zajednici koja živi u toj zemlji“ – piše predsednik SO Bujanovac.

Svoj post na Fejsbuku Musliju završava:

„O problemima Albanaca u Preševskoj dolini zaćutaću kad prestanem da živim“

 




One thought on “Musliju odgovara Mitroviću: O problemima Albanaca zaćutaću kada prestanem da živim

  1. Iskra

    Mitrovic izmislja, kao i uvek.Njemu je na kraju pregovora nudjeno-hajde PDD, Nagip i SNS pa nije pristao a nije bilo Jonusa.Nije pristao a saznace se jednom zbog cega.Saznace se i zbog cega i dalje laze svoj opstinski odbor i zbog cega daje izjave ovog tipa a od pregovora nema nista

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *