Sindikat policije: Nehumani uslovi u Kopnenoj zoni bezbednosti

Uz saopštenje je prosleđeno i nekoliko fotografija na kojima se vide veliki ubijeni pacovi na podu prostorije za smeštaj hrane, pancirni prsluci u lošem stanju i improvizovani i oronuli smeštajni objekti, za koje se navodi da predstavljaju bazu Žandarmerije na Breznici, kod Bujanovca
BUJANOVAC, BEOGRAD, 26. septembar 2016. (izvor: agencija BETA; foto: PSS) – Reprezentativni Policijski sindikat Srbije (PSS) upozorio je danas na, kako se navodi, katastrofalno stanje baza Žandarmerije u Kopnenoj zoni bezbednosti (KZB) prema Kosovu i Metohiji i uslove u kojima žive i rade pripadnici policije na terenu.

„PSS traži od MUP-a Srbije da se reši problem smeštaja policajaca, jer zbog najezde pacova preti epidemija na položajima oko Kosmeta“, navodi se u saopštenju.

Uz saopštenje je prosleđeno i nekoliko fotografija na kojima se vide veliki ubijeni pacovi na podu prostorije za smeštaj hrane, pancirni prsluci u lošem stanju i improvizovani i oronuli smeštajni objekti, za koje se navodi da predstavljaju bazu Žandarmerije na Breznici, kod Bujanovca.

Taj sindikat je dodao da je strašno da u 21. veku srpski policajci „spavaju sa pacovima“ i naveo da žandarmi koji čuvaju KZB borave u „nečovečanskim uslovima“.

„Da li hoćemo da nam se ponovi situacija iz 2006. godine kada se 26 žandarma razbolelo od mišije groznice, a dvojica su jedva ostali živi. Slična je situacija na svim položajima po KZB, gde žandarmi i redovna policija štite administrativnu liniju od upada terorista i ispomažu u problemu sa migrantima“, dodaje se u saopštenju.

Prema navodima tog sindikata, hrana redovnoj policiji na zadacima je katastrofalna i uprkos obećanjima ništa se nije promenilo, a oprema kojom raspolažu policajci nije odgovarajuća i oni poseduju pancirne prsluke proizvedene 2008. godine, sa rokom trajanja pet godina.

„Mi smo više puta nadležne upozoravali na problem smeštaja, opremanja i stanja u bazama Žandarmerije u KZB, ali niko do sada nije reagovao“, naveo je predsednik PSS Veljko Mijailović u saopštenju.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *