EU Progres: Štefan Hudolin u petak u Bujanovcu i Vranju

 Šef II sektora operacija Delegacije Evropske unije sastaće se sa predsednikom opštine Bujanovac, Šaipom Kamberijem i sa predsednikom Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac, i Medveđa, Zoranom Stankovićem

BUJANOVAC, 28. septembar 2016. – Šef II sektora operacija Delegacije Evropske unije (EU), Štefen Hudolin posetiće 30. septembra Vranje i Bujanovac i obići projekte koje finansijski podržavaju Evropska unija i Vlada Švajcarske preko razvojnog programa Evropski PROGRES, a koji doprinose razvoju infrastrukture, podsticaju konkurentnosti lokalnih ekonomija i otvaranju novih radnih mesta, kao i unapređenju socijalne inkluzije i dobrog upravljanja – saopštio je EU Progres.

Štefen Hudolin će u Vranju sa gradonačelnikom Slobodanom Milenkovićem, obići Slobodnu zonu Bunuševac, za čiji su dalji infrastrukturni razvoj Evropska unija u partnerstvu sa Vladom Švajcarske opredelile 192.000 evra.

U Vranju će šef II sektora operacija Delegacije EU, Štefen Hudolin u prisustvu državnog sekretara Ministarstva privrede Dragana Stevanovića, uručiti Ugovore o donaciji za 17 preduzetnika, mikro i malih preduzeća koja  će uz podršku Evropske unije i Vlade Švajcarske u visini od 253.880 evranabaviti opremu i tako povećati proizvodnju i stvoriti uslove za otvaranje novih radnih mesta.

Istog dana, u Bujanovcu će se Štefan Hudolin sastati sa predsednikom opštine Bujanovac, Šaipom Kamberijem i sa predsednikom Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac, i Medveđa, Zoranom Stankovićem.

Dan ranije Hudolin će istim povodom posetiti Bojnik i Lebane.

Aktivnosti Evropskog PROGRESa, programa koji doprinosi održivom razvoju južne i jugozapadne Srbije, Evropska unija i Vlada Švajcarske podržava sa ukupno 24,46 miliona evra. 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *