Sportski centar dobija gumiran teren i solarne reflektore

Prema rečima direktora Zorana Spasića, pored gumiranja oko hiljadu metara kvadratnih podloge na otvorenom sportskom terenu za tzv „male sportove“ (mali fudbal, košarka, rukomet…) i rekonstrukcije tribina, planirana je i ugradnja unutrašnjeg i spoljašnjeg solarnog osvetljenja, uz nezaobilaznu reparaciju parketa

BUJANOVAC, 28. septembar 2016. –  Ukoliko predlozi rukovodstva Sportskog centra “Mladost” u Bujanovcu dobiju neophodnu saglasnost opštinske vlasti, iduće godine bi trebalo da se realizuju četiri projekta na rekonstrukciji postojećih sadržaja u ovoj javnoj ustanovi čiji je osnivač SO Bujanovac.

Prema rečima direktora Zorana Spasića, pored gumiranja oko hiljadu metara kvadratnih podloge na otvorenom sportskom terenu za tzv „male sportove“ (mali fudbal, košarka, rukomet…) i rekonstrukcije tribina, planirana je i ugradnja unutrašnjeg i spoljašnjeg solarnog osvetljenja, uz nezaobilaznu reparaciju parketa.

sportska-hala-zoki

Očekujem komercijalne efekte: Spasić

U fazi smo ispitivanja tržišta. Prema dosadašnjim preliminarnim razgovorima, cena kvadratnog metra gumiranja podloge na otvorenom terenu kreće se od 18 do 25 evra. Međutim, najpre očekujemo odluku našeg Upravnog odbora, a potom i saglasnost lokalne samouprave, kako bi ova investiciona stavka bila uvrštena u opštinski budžet za 2017. godinu – kaže direktor SC „Mladost“ Zoran Spasić.

Međutim, realizacijom ovog projekta više ne bi bilo uslova za nastavak rada auto pijace ponedeljkom na terenu pored hale na kome bi trebalo da se postavi gumirana podloga.

– Neophodno je pronaći alternativno rešenje za auto pijacu. Ovo, kao i druga pitanja vezana za ekonomsku isplativost pomenutog poduhvata i planiranih investicija za solarno osvetljenje sportske sale i otvorenog terena, razmotrićemo zajednički sa lokalnom samoupravom.

Smatramo da bi završetkom predviđenih projekata postigli adekvatan komercijalni efekat s obzirom da se na taj način povećava prostor za iznajmljivanje sportskih terena u rekreativne svrhe. Trenutno su popunjeni svi termini za korišćenje sportske sale, gde bez ikakve finansijske naknade treniraju ovdašnji timovi, podrazumevajući i odigravanje prvenstvenih utakmica – podseća direktor Spasić.

U očekivanju obezbeđivanja novca za iduću godinu, u SC „Mladost“ veruju da će do kraja 2016. uspeti da izvrše delimičnu sanaciju krova i fasade ovog objekta, čija su vrata otvorena za sve sportiste i rekreativce bujanovačke opštine.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *