Vranje: Preduzetnicima dodeljeni grantovi EU

U prethodne dve godine, rešavali smo dugogodišnje nagomilane probleme velikih privrednih sistema. Preduzetnici predstavljaju esencijalni, najvažniji deo Srbije i Vlada će ove, ali i u 2017. godine još intenzivnije nastaviti da pruža podršku privatnom sektoru. Para u budžetu ima i osmislićemo programe, kako bi pomogli preduzetnicima, i to u saradnji sa programima Evropske unije – naglasio je Dragan Stevanović

VRANJE, BUJANOVAC, 30. septembar 2016. (Izvor Vranjske) – U velikoj sali Skupštine grada Vranja u petak je sedamnaest preduzetnika iz jugoistočne i jugozapadne Srbije dobilo grantove u okviru inicijative ,,Opremi, zaposli, pokreni“ Evropskog PROGRES-a.

Štefan Hudolin, šef Drugog sektora Delegacije Evropske unije kazao je da mala i srednja preduzeća u zemljama EU predstavljaju kamen temeljac privrede i obezbeđuju 85 odsto poslova u privatnom sektoru.

Pomoću ovih projekata imamo priliku da postepeno radimo na postizanju takvih standarda u ovom delu Srbije. Vaše kompanije su odabrane zbog postignutih rezultata, ali i potencijala. Ovo je investicija u bolju, produktivniju budućnost i to ne samo za vaše kompanije, već za celu poslovnu zajednicu u Srbiji – rekao je Hudolin.

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković istakao je da razvojni program Evropski PROGRES blisko sarađuje sa lokalnim i nacionalnim vlastima i definiše aktivnosti u skladu sa potrebama stanovništva i partnera.

– Inicijativa ,,Opremi, zaposli i pokreni“ komplementarna je nastojanjima Vlade Srbije da podstakne razvoj preduzetništva – rekao je Milenković, dodajući da Grad Vranje ima samo pozitivna iskustva sa programima EU.

Čestitajući dobitnicima, državni sekretar Ministarstva privrede Dragan Stevanović podsetio je da je 2016. godina, godina preduzetništva u Srbiji.

U prethodne dve godine, rešavali smo dugogodišnje nagomilane probleme velikih privrednih sistema. Preduzetnici predstavljaju esencijalni, najvažniji deo Srbije i Vlada će ove, ali i u 2017. godine još intenzivnije nastaviti da pruža podršku privatnom sektoru. Para u budžetu ima i osmislićemo programe, kako bi pomogli preduzetnicima, i to u saradnji sa programima Evropske unije – naglasio je Stevanović.

U ime dobitnika zahvalio se Milan Veličković, vlasnik mlekare „Veličković“ iz Surdulice.

 

Pre svečanosti, gradonačelnik Milenković imao je sastanak sa visokim zvaničnicima Delegacije Evropske unije i državnim sekretarom Ministarstva privrede Draganom Stevanovićem.

slobodna_zona_eu_progres

Uređena Zona uslov za investicije: Hudolin i Milenković

Štefen Hudolin u petak je sa domaćinima obišao Slobodnu zonu Bunuševac.

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković rekao je tom prilikom da je uređenje zone i izgradnja industrijskih kapaciteta primer koliko je, zapravo, značajna finansijska podrška EU, Vlada Švajcarske i Republike Srbije, kao i lokalne samouprave.

Infrastrukturno uređenje industrijske zone je uslov dolaska investitora. Sređivanjem plansko – tehničke dokumentacije učestvujemo sa investitorima u otvaranju novih radnih mesta i unapređenju kvaliteta života građana Vranja – rekao je Milenković.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *