Jetmir Ismaili, Dom kulture: Ponovo radi bioskop!

Posle potpisivanja ugovora sa distributerom, uskoro se očekuje početak projekcija u 3D tehnologiji

BUJANOVAC, 3. oktobar 2016. – Ovih dana u velikoj sali Doma kulture ponovo bi trebalo da proradi bioskop!

Prema rečima Jetmira Ismailija, direktora ove javne ustanove, aprila je sa distributerom potpisan ugovor o prikazivanju filmova u 3D tehnologiji pa se očekuje se da će dolazak jesenje sezone doneti  intenzivniju bioskopsku  posetu.

dom-kulture

Nekada se željno iščekivao dolazak novih filmova: Dom kulture

Ismaili dodaje da je probno prikazivanje filmova u ovoj savremenoj tehnologiji počelo marta:

Pokušaj oživljavanja bioskopskog rada u Domu kulture putem video bima je trajao oko mesec dana. Bilo je tridesetak posetilaca, što je daleko od finansijske isplativosti. U aprilu je sa distributerskom kućom potpisan ugovor o saradnji i prikazivanju filmova u 3D tehnologiji. Nakon prvobitne, ohrabrujuće posećenosti, sa letom je pala zainteresovanost publike. Nadamo se da će predstojeća sezona ponovo vratiti filmofile u bioskopsku salu – optimista je  Ismaili.

Do 2007. godine, kada je nastupila dugogodišnja pauza, koju su prekidali neuspešni pokušaji da se počne sa filmskim projekcijama, bioskop u  Domu kulture radio je punih 27 godina.

Audience Watching  Movie with 3-d glasses.

Filmovi u 3D tehnologiji (foto ilustracija mediapress.rs)

Međutim, zbog nezainteresovanosti publike i zastarelosti tehnologije, nekadašnje željno očekivanje dolaska novih filmova skoro da je palo u zaborav.

Građane Bujanovca i okoline, umesto bioskopa, tokom letnjeg perioda animirali su kulturni sadržaji priređeni u okviru tradicionalne manifestacije „Bujanovačko kulturno leto“.

Na platou ispred Doma kulture, od 1. do 17. avgusta, za sve ovdašnje etničke zajednice, pored slikarskih izložbi, upriličene  su dečje priredbe i održani koncerti kulturno umetničkih društava, uz nezaobilazne muzičke večeri.

 




One thought on “Jetmir Ismaili, Dom kulture: Ponovo radi bioskop!

  1. Milan

    Kakva finansijska isplativost? Pustite ljudima filmove koji su javno dostupni, takozvane public domain, a koji su čak i vredniji sa stanovišta kulture od bilo kog filma snimljenog u 3D tehnici. Napravite retrospektivu slavnih režisera, domaćih i stranih. Kontaktirajte kinoteku da vam pomogne.

    Gospodine Ismaili, niste vi biznismen koji treba da juri ekonomsku isplativost već službenik naroda kome treba približiti kulturu.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *