EKSKLUZIVNO: Srpsko-albanski biznis forum pod pokroviteljstvom Vučića i Rame 13. oktobra u Nišu

Biznis forum biće održan u nekom od niških hotela, a očekuje se prisustvo oko 300 privrednika iz obe zemlje iz tekstilne i prehrambene industrije, građevinarstva i oblasti telekomunikacija, a radi se na tome da se među gostima nađe i nekoliko privrednika sa Kosova

BUJANOVAC, 3. oktobar 2016. (naslovna fotografija: Sajam u Prištini)– U Nišu je 13. oktobra planirano otvaranje Biznis foruma privrednika iz Srbije i Albanije u organizaciji privrednih komora dve zemlje, kao plod dogovora premijera Aleksandra Vučića i Edija Rame, koji će biti i pokrovitelji događaja.

Ovo je za Bujanovačke potvrdio bujanovački privrednik Nedžat Behljulji, koji na organizaciji događaja sarađuje sa obe privredne komore.

Biznis forum biće održan u nekom od niških hotela, a očekuje se prisustvo oko 300 privrednika iz obe zemlje iz tekstilne i prehrambene industrije, građevinarstva i oblasti telekomunikacija, a radi se na tome da se među gostima nađe i nekoliko privrednika sa Kosova.

nedzat-cadez

Uskoro zajednička kancelarija u Tirani: Behljulji i Čadež

Podsetimo da su prošle nedelje na Poljoprivrednom sajmu u Prištini nastupile 34 kompanije iz Srbije, a da je predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež zvanično predvodio srpske privrednike.

Saradnja privrednih komora Srbije, Kosova i Albanije odvija se na visokom novou – ojašnjava Behljulji.

Prema saznanjima Bujanovačkih, za kraj oktobra ili početak novembra planirano je otvaranje zajedničke kancelarije privrednih komora Srbije i Albanije sa sedištem u Tirani.

-Ovo je odlična vest, kao i održavanje Biznis foruma u Nišu. Ekonomija ne poznaje granice, prošlo je vreme nesporazuma. Privreda naše dve zemlje samo zajedničkim snagama može da parira jakim ekonomijama i da budemo konkurentni na tržištu – kaže Behljulji.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *