Centar za demokratiju i razvoj juga Srbije: Kako do dijaloga

Istraživanje kulturnih potreba mladih sprovešćemo pojedinačno u srpskoj, albanskoj i romskoj lokalnoj nacionalnoj zajednici. Projektom je predviđeno organizovanje okruglih stolova na kojima će mladi razgovarati o svemu što im nedostaje u njihovim opštinama

BUJANOVAC, 4. oktobar 2016.- Predstavnici Udruženja građana Centar za demokratiju i razvoj juga Srbije iz Leskovca danas su u Bujanovcu najavili početak realizacije desetomesečnog projekta „Kulturne potrebe mladih u Preševu, Bujanovcu i Medveđi – Kako do dijaloga“.

Opšti cilj projekta je unapređenje kulturnog života mladih  i  poboljšanje opšte atmosfere  između različitih etničkih zajednica u ove tri opštine.

-Istraživanje kulturnih potreba mladih sprovešćemo pojedinačno u srpskoj, albanskoj i romskoj lokalnoj nacionalnoj zajednici. Projektom je predviđeno organizovanje okruglih stolova na kojima će mladi razgovarati o svemu što im nedostaje u njihovim opštinama.

Istovremeno, prema  lokalnim organima vlasti i nadležnim institucijama u Srbiji, pokrenućemo inicijativu za zajedničko delovanje – istakla je Ljiljana Stojanović,predsednica UO UG Centar za  demokratiju i razvoj juga Srbije i koordinatorka projekta.

Rezultati istraživanja u ovom projektu biće publikovani na sva tri jezika.

Realizaciju projekta finansiraju EU, Vlade Švajcarske i Srbije, posredstvom programa Evropski Progres.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *