Arber Pajaziti: I Šaip i Nagip su zreli za penziju

Zalažem se takođe za međunacionalno pomirenje, smirivanje tenzija, da se zaboravi sve ružno što je nekada bilo jer mi mladi smo u to vreme bili deca i vreme je da nesporazumi odu u istoriju. A za sve to potrebne su promene u samim strankama jer oni koji su tada bili aktivni i sada vode partije – kaže za Bujanovačke nekadašnji šef kabineta Nagipa Arifija

BUJANOVAC, 6. oktobar 2016. – Mladi traže promene, dosta im je više političara koji godinama vode i stranke i Bujanovac. Vreme je da političari koji su tu od 2002. ustupe mesto mladima, vreme je da se penzionišu. To važi i za predsednika opštine Šaipa Kamberija, i za Nagipa Arifija, njegovog prethodnika – kaže za Bujanovačke Arber Pajaziti, do aprilskih izbora šef Arifijevog kabineta (2012-2016).

Pajaziti za naš portal potvrđuje ono što se čuje u političkoj javnosti da će uskoro formirati novu stranku:

– Uskoro odlučujem da li ću da formiram novu partiju ili ću se priključiti nekoj od postojećih. Ova druga mogućnost dolazi u obzir samo ukoliko se stari kadrovi povuku sa rukovodećih mesta – kaže on.

Šćiprim Arifi želi da preuzmem odbor njegove Alternative za promene  koji planira da otvori, ali moj uslov je da imam autonomiju u odlučivanju a ne da nama upravljaju iz Preševa

 

Prema njegovim rečima, njegova buduća politička opcija zalagaće se, između ostalog za ujedinjenje albanskih stranaka, pre svega sada vladajuće PDD i Arifijeve DP koja je sada u opoziciji, a iz koje je Pajaziti izašao.

Zalažem se takođe za međunacionalno pomirenje, smirivanje tenzija, da se zaboravi sve ružno što je nekada bilo jer mi mladi smo u to vreme bili deca i vreme je da nesporazumi odu u istoriju. A za sve to potrebne su promene u samim strankama jer oni koji su tada bili aktivni i sada vode partije – kaže Pajaziti za Bujanovačke.

Sličnu političku opciju zagovara i Šćiprim Arifi, predsednik Preševa i lider Alternative za promene, najmaleđe od ukupno 7 albanskih partija na jugu Srbije.

-Šćiprim Arifi želi da preuzmem odbor u Bujanovcu koji planira da otvori, ali moj uslov je da imam autonomiju u odlučivanju a ne da nama upravljaju iz Preševa – otkriva Pajaziti.

Na čelu Bujanovca od 2002. i završetka oružanih sukoba u regionu, jedini predsednici opština bili su Arifi (2002-2006 i 2012-2016.) i aktuelni Kamberi (2006-2012).




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *