Sprečen šverc 13 migranata, vozač „alfe“ pribio punkt i pobegao

BEOGRAD, V.HAN, BUJANOVAC, 13, oktobar 2016. (Foto ilustracija)- Zajedničke snage Vojske Srbije i MUP-a, u saradnji sa policijskom upravomm Vranje su u okolini Vladičinog Hana, u automobilu marke “alfa romeo“, otkrili grupa od 13 migranata iz Avganistana, dok je vozač pobegao nakon pokušaja proboja punkta Zajedničkih snaga, saopštilo je Ministarstvo odbrane Republike Srbije.

Od početka angažovanja Zajedničkih snaga do danas, pripadnici Vojske Srbije i MUP-a otkrili su 11.341 migranata u pokušaju ilegalnog prelaska državne granice.

Najveći broj je odustao nakon uočavanja vojnih i policijskih snaga, dok je 1.129 migranata, koji su otkriveni u dubini teritorije ili zajedno sa krijumčarima, prevezeno u prihvatne centre.
U više akcija, do sada je uhvaćeno 57 krijumčara, dok se za 11 i dalje traga.

Oni su pokušali da ilegalno prevezu na sever Republike Srbije više od 900 migranata. Među krijumčarima, najviše je državljana Republike Srbije, njih 42, dok je 15 stranaca (osam iz Bugarske, četiri iz Pakistana i tri iz Avganistana).

Među migrantima koji su zatečeni zajedno sa krijumčarima najveći broj je iz Avganistana – 538, 144 je iz Sirije, 120 iz Iraka, a 102 iz Pakistana, navodi se u saopštenju.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *