Ministar odbrane i načelnik Generalštaba obišli bezbednosne snage kod Preševa

Dijović je rekao da se očekuje povećan broj migranata na državnoj granici Republike Srbije i iz Republike Bugarske i iz Republike Makedonije

PREŠEVO, BUJANOVAC, 16. oktobar 2016.(Foto: MOD) – Ministar odbrane Zoran Đorđević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković sinoć su obišli Zajedničke snage Vojske Srbije i MUP-a angažovane na obezbeđenju državne granice na Miratovačkom polju u blizini Preševa, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Tom prilikom, general Diković je istakao da zadatak pripadnika Zajedničkih snaga Vojske Srbije i MUP-a nije ni malo lak ni jednostavan, ali da možemo biti zadovoljni radom i pripadnika Vojske Srbije i policijskih snaga.

img_4318

Sprečeno 12.000 ilegalnih prelazaka granice

– U prilog tome govori i činjenica da smo više od 12.000 ljudi sprečili da ilegalno pređu granicu i nekontrolisano uđu na prostor Republike Srbije. Ostaje još dosta toga da se uradi i da se pokuša poboljšati, posebno imajući u vidu da se približava zimski period – naglasio je general Diković.

On je rekao da se očekuje povećan broj migranata na državnoj granici Republike Srbije i iz Republike Bugarske i iz Republike Makedonije.
Prema njegovim rečima, procene se vrše na dnevnom nivou i na osnovu toga se predlažu mere Ministarstvu odbrane, MUP-u i Vladi Srbije, a sve u cilju zaštite državne granice.
Đorđević i Diković su ocenili da Zajedničke snage Vojske Srbije i MUP-a angažovane na obezbeđenju državne granice uspešno i profesioinalno izvršavaju sve zadatke, uz adekvatne pripreme za predstojeći zimski period, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *