Ministar prosete posetio Bujanovac

Ministar je direktorima predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola Pčinjskog okruga predstavio plan aktivnosti Ministarstva i promene koje slede u narednom period, saopšteno je iz republičke Vlade

BUJANOVAC, 16. oktobar 2016. godine – Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u Vladi Republike Srbije Mladen Šarčević danas posetio Bujanovac, gde je nakon susreta sa predsednikom bujanovačke opštine Šaipom Kamberijem, obišao i Odeljenje Ekonomskog fakulteta iz Subotice.

Ministar je pre toga u Vranju, direktorima predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola Pčinjskog okruga predstavio plan aktivnosti Ministarstva i promene koje slede u narednom period, saopšteno je iz republičke Vlade.

Šarčević je ukazao na neophodnost promene sastava školskih odbora, obuke nastavnika i direktora škola, kao i drugačije uloge roditelja.
– U narednom periodu biće povećani kadrovski i tehnički kapaciteti školske uprave i inspekcije jer su to dve važne poluge Ministarstva. Školske uprave moraju postati pravi servis, dok inspekcija mora bolje da kontroliše rad škola – rekao je minister.
On je objasnio da školske uprave treba da rade i spoljnu evaluaciju škola, dok inspekcije, zajedno sa ovim upravama, treba da omoguće da novine koje će biti uvedene reformom dođu i do nerazvijenih delova Srbije.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *