Likovni konkurs: EU Progres daruje tablete, laptopove, mobilne telefone…

Konkurs je otvoren do 17. novembra 2016. godine, a proglašenje pobednika, dodela nagrada i promocija kalendara biće organizovani krajem decembra

BUJANOVAC, 18. oktobar 2016. – Razvojni program Evropski PROGRES raspisao je u ponedeljak nagradni likovni konkurs za učenike i učenice srednjih škola i gimnazija iz 34 opštine jugoistočne i jugozapadne Srbije na temu „Evropa: Mudar izbor“.

Konkurs se uz podršku Evropske unije (EU) i Vlade Švajcarske tradicionalno organizuje već desetu godinu za redom sa ciljem da podstakne kreativno stvaralaštvo među omladinom na jugu zemlje.

Ovogodišnja tema ima za cilj da približi proces evropskih integracija omladini iz programskih opština kako bi se prepoznale brojne prilike koje im EU pruža, kao i da ih podstakne da prepoznaju sebe kao aktivne učesnike ovog procesa.

Od učesnika i učesnica konkursa „Evropa: Mudar izbor“ očekuje se da na kreativan i originalan način predstave svoja viđenja razloga zbog kojih EU predstavlja „mudar izbor”, kako za njih kao pojedince, tako i za celokupnu Srbiju.

Kako bi mladi lakše prepoznali prilike i mogućnosti koje im se pružaju na putu evropskih integracija, Evropski PROGRES je ove godine konkurs umrežio sa „Evropskim Dnevnikom“ – priručnikom za srednje škole čija je svrha da učenicima i učenicama na zabavan i informativan način približi sve relevantne teme u vezi sa EU.

Stoga se od autora i autorki očekuje da kao smernice pri kreiranju radova koriste poglavlja „Dnevika“, od kojih je svako posvećeno jednoj „evropskoj temi“.

Dvanaest najboljih radova, koje bude odabrao stručni žiri, naći će se na stranicama kalendara Evropskog PROGRESa za 2017. godinu.

Autori i autorke odabranih radova biće nagrađeni laptop i tablet računarima, kao i mobilnim telefonima, dok će škola koja bude proglašena za najbolju na osnovu ukupnog broja i kvaliteta svih podnetih radova, kao i predanosti u organizaciji internog školskog takmičenja, biti nagrađena sa laptopom, projektorom i pratećom opremom.

Konkurs je otvoren do 17. novembra 2016. godine, a proglašenje pobednika, dodela nagrada i promocija kalendara biće organizovani krajem decembra.

Detaljnije informacije o likovnom konkursu mogu se naći na vebsajtu Evropskog PROGRESa: http://www.europeanprogres.org/konkursi/sr/




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *