Bujanovac uskoro dobija brze pruge

Po završetku rekonstrukcije pruge, brzine putničkih vozova koje sada ne prelaze 50 kilometara, povećaće se na 120 kilometara na sat

BUJANOVAC, 19. oktobar 2016. (foto: RŽD Internešenl) – Radovi na rekonstrukciji  dve deonice  železničke pruge na južnom delu Evropskog koridora 10, od Vranjske Banje do Ristovca  i od Bujanovca do Bukurevca, koji su počeli u aprilu 2016. godine, bliže se svom završetku – saopštio je izvođač  radova “RŽD Internešenl”.

brze-pruge1

vrednost radova 38 miliona $

-Svi građevinsko-montažni radovi izvode se u režimu tehnoloških zatvaranja koloseka  od 36 časova, bez potpunog prestanka saobraćanja vozova.  Po završetku rekonstrukcije pruge, brzine putničkih vozova koje sada ne prelaze 50 kilometara, povećaće se na 120 kilometara na sat – ističu u “RŽD Internešenl”, uz najavu da će  započeti radovi na deonici Vinarce – Đorđevo biti završeti u drugom kvartalu 2017. godine.

“RŽD Internešenl” je prekjuče započeo radove na pružnoj deonici  od Vinarca do Đorđeva, poslednjoj  od tri deonice na južnom delu Koridora, koja je obuhvaćena predviđenom rekonstrukcijom u skladu sa aneksom osnovnog ugovora.

Ukupna vrednost  projekta na obnovi južnog dela Koridora 10, koji se finansira iz ruskog državnog kredita za modernizaciju srpskih železnica, prema saopštenju “RŽD Internešenl” , premašuje 38 miliona američkih dolara.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *