Biblioteka: Kazna za greh najtraženija

 

BUJANOVAC, 20. oktobar 2016. – Trenutno najtraženija knjiga za čitanje u Biblioteci „14. novembar“ u Bujanovcu je „Kazna za greh – Noć kada su došli svatovi“ Jelene Bačić Alimpić. S obzirom da se ovaj roman još ne nalazi u knjižnom fondu ove javne ustanove od preko 60.000 naslova, čitaoci će morati još malo da se strpe.

Nabavka na Sajmu knjiga

– Očekujemo da ćemo, odlaskom na 61. Međunarodni beogradski sajam kniga, od 23. do 30. oktobra, kupiti ne samo najtraženija i sada najčitanija književna dela, nego i još jedan deo knjiga. To će, svakako zavisiti od finansijskih sredstava koja očekujemo od lokalne samouprave i resornog ministarstva. Knjige ćemo da nabavimo i ukoliko slučajno izostane odlazak na sajam – kaže direktorka bujanovačke biblioteke Lidija Trajković.
Ljubitelji lepe pisane reči prvih jesenjih meseci sa nesmanjenim interesovanjem i dalje traže sva tri dela “Spasa” Isidore Bjelice, zatim “Maktub” i “Alhemičar” Paula Koelja, kao i bestseller serijal autorke E.L. Džejms “Pedeset nijansi – Siva”, „Pedeset nijansi – Mračnije“ i “Pedeset nijansi – Oslobođeni“.
– Čitana je i Talasa Ali, odnosno njena trilogija “Dragulj Indije”, “Prosjak pred vratima” i “Kći pustinje”. Takođe, i dalje se čita Haled Hoseini, autor svetskih bestselera “A planine odjeknuše”, “Hiljadu čudesnih sunaca” i “Lovac na zmajeve”. Što se, pak, tiče knjiga za decu, među najčitanijima su lektire “Robinson Kruso”, “Robin Hud” i “Alisa u zemlji čuda” – naglašava direktorka.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zraže se Koeljo i Bjelica

Biblioteci “14. novembar”, u čijem sastavu su i isturena odeljenja u Velikom Trnovcu, Muhovcu, Biljači i Kleniku, po rečima sagovornice “Bujanovačkih” i dalje nedostaje radni prostor, odnosno čitaonica za studente.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *