Leskovčanin Nebojša Dimitrijević na čelu vranjskog ZC, radio u Bujanovcu kao vojni lekar

Bujanovčani novog „šefa“ vranjskog zdravstva pamte kao vojnog lekara

BUJANOVAC, VRANJE, LESKOVAC, 21. oktobar 2016. (Izvor Vranjske, Bujanovačke; foto Jugpress) – Nebojša Dimitrijević, direktor Opšte bolnice u Leskovcu,  vodiće vranjsko zdravstvo u narednih šest meseci.

U Bujanovcu ga pamte jer je svojevremeno radio ovde kao vojni lekar.

 

Takav „mandat“ poverio mu je ministar zdravlja Zlatibor Lončar, nakon što je odlučio da smeni v.d. direktora Zdravstvenog centra (ZC) Vranje Vladimira Stamenkovića.

Dimitrijević, specijalista medicine sporta i subspecijalista ishrane , je član SNS, potpredsednik gradskog odbora naprednjaka u Leskovcu.

Lončar je zamislio da Dimitrijević, sa kolegom Slavišom Božićem (SNS), direktorom Doma zdravlja u Leskovcu, dođe u Vranje i spasi ono što se spasiti može dok sve lađe vranjskog zdravstva ne potonu.

Preporučio ih je navodno kvalitetan i predan menadžerski rad u Leskovcu.

Oni će, prema najavama, zadržati stare pozicije u „Srpskom Mančesteru“, tako da će raditi dupli posao u dva grada, o čemu već postoje podeljena mišljenja među lekarima u oba grada.

Dimitrijević je, nije teško uveriti se ako se malo progugla internetom, neretko u medijima izjavljivao da je leskovačko zdravstvo najbolje u zemlji, uređeno, ustorjeno i „šezdesetak miliona dinara u plusu“ na svom računu, trenutno.

Opozicija mu je u Leskovcu spočitavala sve i svašta, nepotizam i zloupotrebe, čak i da je sam povećao platu sa 130.000 na 170.000 dinara (što je navodno konstatovao i državni revizor), on je sve demantovao i pokazao obračun plate na 111.000 dinara.

Uvidom i jedinstveni registar računa na sajtu Narodne banke Srbije (NBS) može se videti da Opšta bolnica (koja se izdvojila iz Zdravstvenog centra Leskovac 1. jula 2007. godine i postala samostalno pravno lice), koju vodi Dimitrijević, zaista nije imala finansijske blokade računa u poslednje tri godine.

 




One thought on “Leskovčanin Nebojša Dimitrijević na čelu vranjskog ZC, radio u Bujanovcu kao vojni lekar

  1. Boban

    Nebojša Dimitrijević je bruka za zdravstvo. Unazadio je Opštu bolnicu Leskovac, kadrovski i u svakom pogledu. Kao takvog salju ga u Vranje, bruka, da nije smešno bilo bi zalosno?

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *