Rukometašice Mladosti startuju u Ligi mlađih kategorija

U ORK Mladost, koji je osnovan uoči prošlogodišnjeg 40. rođendana bujanovačkog RK BSK, trenira oko 40 devojčica i oko 35 dečaka, svrstanih u tri starosne kategorije

BUJANOVAC, 24. oktobar 2016. – Start nove takmičarske sezone za mlade rukometašice i rukometaše bujanovačke Mladosti ostaće upamćen po nesvakidašnjem početku – poseti Beogradu i Rukometnom savezu Srbije.

Njih 46, u subotu su, umesto na utakmicu prvog kola Lige mlađih kategorija, sa jednim od trojice trenera, Nenadom Mitićem, po pozivu RSS, obišli kuću rukometa i prisustvovali superligaškom meču u hramu rukometa na beogradskoj Banjici, između Partizana i Sloge.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Upijaju svaki savet trenera

Već sutradan po povratku iz Beograda čekao ih je prvi ovonedeljni trening u SC „Mladost“ u Bujanovcu i trener Goran Tašković, dok je opravdano odsustvovao njihov treći sportski učitelj Ivan Dobardžijev.

Mada je nedostajao deo ekipe sa vikend ekskurzije, na parketu je izgledalo kao da su u kompletnom sastavu.

Među mlađanim rukometašicama i rukometašima, rođenim između 2002 i 2004. godine, vladao je timski duh, prožet neskrivenom rešenošću da se savladaju sva trenerska uputstava i sugestija.
Tijana Janjić rođena je 2003. godine. Igra na poziciji levog beka. Na treninge dolazi zajedno sa drugom i drugaricom koji su, kao i ona, iz Srpske Kuće.
Treniram od novembra prošle godine. Počela bih i ranije, ali je ženski klub tek tada osnovan. Slušala sam puno toga o rukometu. Nije mi bilo jasno šta je to toliko dobro i lepo u ovom sportu. Zbog toga sam i došla da treniram. Tada sam shvatila da je rukomet najlepši deo mog života. Ne bih da ga menjam – izričita je Tijana kojoj su idoli naša Sanja Damjanović i Danac, Mikel Hansen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tijana, Mila, Sara i Ilija

Za Tijaninu, godinu dana stariju klupsku drugaricu, Milu Lazić, rukometni uzori su Andrea Lekić i Nikola Karabatić.

U potpunosti se pronalazim u rukometu. Skoro svi u mojoj porodici su trenirali ovaj sport. Osim talenta, za rukomet su potrebni rad, upornost, kreativnost, izdrživost, mozak, energija…- navodi Mila.

Igra na mestu srednjeg beka. Veli da u slobodno vreme, osim čitanja knjiga i slušanja muzike, voli da gleda „nove finte“ dok analizira video snimke rukometnih utakmica.

I Ilija Dimitrijević je 2002. godište. U ORK Mladost trenira već godinu dana.

Igram na poziciji levog beka. Imam samo jedan uzor, a to je moj otac Slađan, nekadašnji igrač RK BSK – veli Ilija, žureći da se što pre priključi zajedničkom treningu mladih nada ORK Mladost.

Sara Stojanović, ćerka nekadašnjeg prvotimca RK BSK, je među najmlađim rukometašicama u klubu. Rođena je 20o4. i trenira od prošle godine.

Tata Bojan mi je jedini i pravi uzor. Ranije sam išla na folklor i trenirala košarku. To sam napustila jer sam shvatila da je rukomet pravi izbor – sigurna je Sara, inače pivotmen u ekipi.

U Beogradu ih je sve, kažu skoro u glas, najviše oduševila poseta Rukometnom savezu Srbije, dok je na drugom mestu, malo više za „Partizanovce“, bila utakmica na Banjici.

U okviru ORK Mladost, osnovanom 2003, funkcionišu muška i ženska selekcija koja postoji od prošle godine, a formirana je na 40. rođendan bujanovačkog RK BSK. U obe selekcije trenira oko 40 devojčica i 35 dečaka svrstanih u tri starosne kategorije.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Prva ženska selekcija: Tašković

Rad sa ekipom, posebno ženskom, za sve nas u klubu je nešto novo. Jedva čekamo da dostignu jedan solidan nivo u prvenstvenom takmičenju kako bi postali pravo otkrovenje za gledanje i domaću rukometnu publiku. Podsećam da je ženski rukomet u svetu sve prisutniji. Prisetimo se samo letošnje Olimpijade.

Rukomet je posle fudbala bio najgledaniji. Za decu u našoj sredini ovo je jedina šansa za druženje, a njihov uspešan takmičarski nastup i osvajanje prvenstvenih bodova bilo bi pravo uživanje za Bujanovac – kaže iskusni trener Goran Tašković, koji je uspešno vodio generacije rukometaša BSK, nekadašnjeg člana najelitnijeg državnog takmičenja, Superlige.

U ORK Mladost, koji je osnovan uoči prošlogodišnjeg 40. rođendana bujanovačkog RK BSK, trenira oko 40 devojčica i oko 35 dečaka, svrstanih u tri starosne kategorije.

Njihovi budući naslednici iz ORK Mladosti su, tokom boravka u Beogradu i posete prostorijama RSS, videli pregršt reprezentativnih trofeja i medalja osvojenih proteklih decenija.

Rukometni savez Srbije im je, tom prilikom, poklonio lopte i dresove reprezentacije Srbije.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *