Osnovci istrčali „Trku za srećnije detinjstvo“

Deca i mladi, na ovaj način, pokazuju svoje opredeljenje ka zdravom načinu života i najvišim humanim vrednostima – kaže saradnik za programske aktivnosti CK Bujanovac Vlastimir Stojković

BUJANOVAC, 27. oktobar 2016. (Foto: C.krst Bujanovac) – U organizaciji Crvenog krsta i Osnovne škole „Branko Radičević“ u Bujanovcu, uz saradnju sa Crvenim krstom Srbije, istrčana je, zbog kiše ranije odložena, tradicionalna „Trka za srećnije detinjstvo“. Na stadionu bujanovačkog FK BSK trčalo je 197 učenika ove škole.
– Ovo je najmasovnija i najšire prihvaćena rekreativno-humanitarna aktivnost Nacionalnog društva Crvenog krsta, usmerena ka ostvarenju trajnog cilja, neprekidnom podmlađivanju i omasovljenju članstva i volontera. Deca i mladi, na ovaj način, pokazuju svoje opredeljenje ka zdravom načinu života i najvišim humanim vrednostima – kaže saradnik za programske aktivnosti CK Bujanovac Vlastimir Stojković.

????????????????????????????????????
Uz podsećanje da se ova rekreativno-humanitarna manifestacija organizuje u cilju poboljšanja socijalno materijalnog položaja posebno ugroženih kategorija dece u lokalnim sredinama, Stojković objašnjava da sredstva prikupljena od prodaje startnih brojeva ostaju na raspolaganju školama.

Namenjena su za podizanje učeničkog standarda, pomoć siromašnim učenicima i za plaćanje užine. Cena startnog broja je 50 dinara. Osim za učenika OŠ „B. Radičević“, tradicionalna „Trka za srećnije detinjstvo“, prema podacima CK Bujanovac, organizovana je i u OŠ „Ali Bektaši“ u Nesalcu i OŠ “V.Karadžić“ u Levosoju.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *