Kod mene je kilogram belog kupusa 30, a crvenog 70 dinara. Nije skupo, ali šta vredi, kad ima malo onih koji kupuju. Za nas proizvođače slaba vajda – kaže Dževad, koga u konstataciji podržava i komšija sa susedne tezge, Jablan Stojanović iz Leskovca, prodavac cveća
BUJANOVAC, 31. oktobar 2016. – Bogata ponuda kupusa na Zelenoj pijaci u Bujanovcu nagoveštava da ovo povrće ulazi u zenit sezone kiselenja.
Na takav zaključak dodatno upućuje i prohladno vreme poslednjeg oktobarskog dana u 2016. godini.
Cena se kreće od 25 dinara, za beli, do 70 dinara za crveni kupus po kilogramu.
Dževad Ameti iz preševskog sela Oraovica, veli da godinama prodaje samo domaće sorte.
– Kod mene je kilogram belog kupusa 30, a crvenog 70 dinara. Nije skupo, ali šta vredi, kad ima malo onih koji kupuju. Za nas proizvođače slaba vajda – kaže Dževad, koga u konstataciji podržava i komšija sa susedne tezge, Jablan Stojanović iz Leskovca, prodavac cveća.
– Nemojte da shvatite da se mi žalimo, ali situacija je takva. Najbitnije je da se mi ovde družimo i da se poznajemo po tome kakav je ko čovek – govore, skoro u glas, Dževad i Jablan.
Što se tiče recepture za kiselenje kupusa, obojica se slažu da je ona jednostavna i da treba odabrati samo dobar i zdrav kupus i dodati vodu i so po potrebi, „onako od oka“.