Bujanovačko društvo učitelja u akciji “Čepom do osmeha”

Akcija “Čepom do osmeha” ima trostruku ulogu. Pored recikliranja otpada i podizanja svesti o zaštiti i očuvanju životne sredine, razvija se  humanost i solidarnost kod dece i odraslih ljudi

BUJANOVAC, 4. novembra 2016. (logo i naslovna fotografija:FB) – Bujanovačko društvo učitelja (BUDU), osnovano pre tri godine, uključilo se u  humanitarnu akciju “Čepom do osmeha”, koja je  pokrenuta  2012. godine u Novom Sadu.

budu2

I nama je potrebna pomoć

Cilj akcije je da se recikliranjem plastičnih čepova prikupi novac za pomoć deci sa invaliditetom ili sa smetnjom u razvoju u obrazovno-vaspitnom procesu.

Mi u Bujanovačkom društvu učitelja, zajedno sa učenicima i građanstvom, sakupljamo  čvrste plastične čepove od flaša za mleko, jogurt, majonez, kečap, zatim od boca za  sokove, vodu, pivo, od pakovanja sredstava za kućnu i ličnu higijenu, omekšivača, tečnosti za sudove i tako redom. Sakupljene plastične čepove uskoro ćemo poslati u reciklažni centar, naravno u organizaciji novosadskog udruženja “Čepom do osmeha”, o čemu ćemo ih obavestiti za koji dan – kaže Snežana Mitić, predsednica BUDU.

Uz poziv za preuzimanje prikupljenih čepova, Bujanovačko udruženje učitelja uputiće i zahtev za dobijanje novca prikupljenog tokom ove humanitarne akcije.

budu

-I naša škola je jedna od vaspitno-obrazovnih ustanova u Srbij, gde ima učenika kojima je potrebna ova vrsta pomoći.  U svakom slučaju, prikupljena sredstva  u okviru akcije  biće dobro došla za neko drugo dete u ostalim školama i vrtićima. Pozivam sve ljude dobre volje da se priključe ovom humanom gestu – apeluje predsednica BUDU.

Akcija “Čepom do osmeha” ima trostruku ulogu. Pored recikliranja otpada i podizanja svesti o zaštiti i očuvanju životne sredine, razvija se  humanost i solidarnost kod dece i odraslih ljudi.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *