Dan albanske zastave: Proslava traje 7 dana

Glavna svečanost, uz prigodan program, biće održana 28. novembra sa početkom u 13 časova. Organizator celokupnog programa je bujanovački Dom kulture, u saradnji  sa opštinom Bujanovac i Nacionalnim savetom Albanaca

BUJANOVAC, 18. novembar 2016. – Proslava Dana zastave, nacionalnog praznika Albanije, u Domu kulture „Vuk Karadžić“ u Bujanovcu, biće obeležena nizom kulturnih sadržaja od 21. do 28. novembra.

Manifestacija počinje promocijom knjige „Odisej Kosova Bekim Fehmiu“, čiji je autor Fahri Musliu.

Od 23-24. novembra  dana nastupiće članovi profesionalnog pozorišta iz Đirokastre u Albaniji sa dve predstave za decu i odrasle.

zastava

Manifestacija počinje promocijom knjige „Odisej Kosova Bekim Fehmiu“

Potom će uslediti fimska projekcija i izložba posvećena danu nezavisnosti Albanije  1912. godine.

Glavna svečanost, uz prigodan program, biće održana 28. novembra sa početkom u 13 časova. Organizator celokupnog programa je bujanovački Dom kulture, u saradnji  sa opštinom Bujanovac i Nacionalnim savetom Albanaca.

Albanci na jugu Srbije ovaj nacionalni praznik Republike Albanije proslavljaju od 2001. Poslednjih nekoliko godina proslava se odvija bez incidenata




One thought on “Dan albanske zastave: Proslava traje 7 dana

  1. milos

    Gde ste sad DEMONKRATE (DOSOVCI) to ste trazili sada to gledajte….nacionalna manjina u sred Srbije odrzava dan Albanije SRAMOTA..je**la vas EU..

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *