Koordinaciono Telo: Privrednicima 40 miliona bespovratno

Od 40 miliona dinara, osam bujanovačkih firmi dobilo je 22 miliona bespovratno

BUJANOVAC, 18. novembar 2016 – Predstavnicima 15 privrednih preduzeća iz opština Preševo, Bujanovac i Medveđa danas su, u bujanovačkom Domu kulture „Vuk Karadžić“, uručeni ugovori o subvencijama, koje je odobrilo Koordinaciono telo Vlade Republike Srbije za tri pomenute opštine.
– Ovo je peti put zaredom od kada Koordinaciono telo, dodelom bespovratnih sredstava, pomaže privrednike opština Preševo, Bujanovac i Medveđa.

Za to vreme, pomogli smo razvoj privrede sa preko dva miliona evra. Zahvaljujući ovim sredstvima posao u subvencionisanim preduzećima dobilo je oko 200 radnika – rekao je predsednik Koordinacionog tela Zoran Stanković prilikom potpisivanja ugovora o dodeli 40 miliona dinara nepovratnih sredstava privrednim subjektima u privatnom vlasništvu u tri opštine juga Srbije.
Subvencije u opštini Bujanovac dobilo je osam, u opštini Preševo šest, a u Medveđi samo jedno preduzeće.
– Veoma mi je drago što su se firme iz Bujanovca izborile za najviše sredstava, skoro 22 miliona dinara. Pozivam vas da istražujete i partite sve fondove u Republici Srbiji koji daju finansijsku pomoć, kako bi dobili što više novca za razvoj biznisa – poručio je lokalnim privrednicima predsednik bujanovačke opštine Šaip Kamberi.
Sa željom da im dobijeni novac doprinese još većem uspehu, čestitke ovdašnjim biznismenima na dobijenim subvencijama, uputili su i predsednici opština Medveđa i Preševo, Nebojša Arsić i Šćiprim Arifi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2 miliona dinara za opremu: Stojiljković

Jedan od osam vlasnika privrednih subjekata sa područja bujanovačke opštine, Miomir Stojiljković (OD “MIS” selo Sv.Petka), dobio je 2.097.000 dinara.
– Novac je namenjen za nabavku mašina i opreme koja omogućava završetak procesa proizvodnje obuće. To podrazumeva da kupac dobije robu upakovanu u kutiju. Dakle, sada naši proizvodi mogu direktno da idu do krajnjeg kupca – kaže Stojiljković.
Njegovo preduzeće trenutno zapošljava 9, a uskoro će uposliti još tri radnika.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *