Tači odlikovao profesora iz Bujanovca

Priznanje za inovacije, istraživanja i razvoj dodelio sam profesoru Fetahiju za njegov patent u proizvodnji domaće sorte pšenice – napisao je predsednik Kosova Hašim Tači na svom fejsbuk profilu

BUJANOVAC, PRIŠTINA, 18. novembar 2016-Profesor Šukri Fetahi iz opštine Bujanovac odlikovan je na Kosovu i Metohiji za prvu inovaciju iz poljoprivrednih nauka, javio je kosovski javni servis RTK.

– Priznanje za inovacije, istraživanja i razvoj dodelio sam profesoru Fetahiju za njegov patent u proizvodnji domaće sorte pšenice – napisao je predsednik Kosova Hašim Tači na svom fejsbuk profilu, prenose Vranjske.

On je naglasio da je proizvodnja hrane svetski izazov, ali da je sa ljudima iz sveta nauke, koji su uvek u potrazi za inovacijama, lakše suočavanje sa tim izazovima.

– Izum profesora Fetahija dolazi nakon višegodišnjeg vrednog naučnog rada i prva je inovacija u okviru poljoprivrednih nauka na Kosovu – dodao je Tači.

Profesor dr Šukri Fetahi je iz sela Letovica u opštini Bujanovac.

Od 1980. godine predaje na Fakultetu Poljoprivrede i veterine Univerziteta u Prištini, na katedri za biljnu proizvodnju.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *