Promovisana knjiga „Bekim Fehmiju-kosovski Odisej“

Autor je pred prepunom „malom salom“, podsetio na veliko delo slavnog glumca, uz konstataciju da se niko od kosovskih zvaničnika, šest godina nakon smrti Bekima Fehmijua, ne bavi njegovim stvaralaštvom

BUJANOVAC, 22. novembar 2016. (foto Lugina lajm)- Monografija „Fehmiju-kosovski Odisej“ Fahrija Muslijua promovisana je juče u bujanovačkom Domu kulture u sklopu obeležavanja praznika Dana albanske zastave.

Autor je pred prepunom „malom salom“, podsetio na veliko delo slavnog glumca, uz konstataciju da se niko od kosovskih zvaničnika, šest godina nakon smrti Bekima Fehmijua, ne bavi njegovim stvaralaštvom.

Musliju se zahvalio Bujanovčanima što su omogućili da Bekim Fehmiju dobije ulicu u našem gradu:

-Svedoci smo da se ni jedna kosovska institucija ne bavi delom Bekima Fehmijua. Ova monografija trebalo bi da bude proizvod kinematografskih institucija Kosova, ali pošto se niko ne bavi glumčevim delom onda sam ja odlučio da napišem ovu knjigu – rekao je autor knjige.

On je dodao da je Fehmiju bio liberal po opredeljenju.

Slavni glumac poreklom je sa Kosova, ali je najveći deo života proveo u Beogradu, gde je i umro. Ostavio je neizbrisiv trag u jugoslovenskoj kinematografiji.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *