Kamberi: Ovo je zastava svih Albanaca

Mogu reći da će naše angažovanje biti usmereno ka izradi zakonske regulative kojom će biti stvoreni uslovi za slobodno isticanje ovih simbola, kao što je npr. zastava. Ovo nije samo zastava Republike Albanije, nego zastava svih Albanaca još od 1443. godine, kada je prvi put istakao Skenderbeg – kazao je Kamberi za naš portal

BUJANOVAC, 28. novembar 2016. –Obeležavanje Dana zastave, nacionalnog praznika Albanije, završeno je u prepunoj sali bujanovačkog Doma kulture “Vuk Karadžić”, uz prigodan kulturno-umetnički program.

Istovremeno, ovim je završena manifestacija “Nedelja u novembru, kojom su Albaci započeli praznične svečanosti. Organizator celokupnog programa je bujanovački Dom kulture, u saradnji  sa opštinom Bujanovac i Nacionalnim savetom Albanaca.

zastava4

Završna priredba: Dom kulture

Za razliku na prethodne godine, kada su pripadnici lokalne albanske nacionalne zajednice 28.novembar obeležavali masovnim okupljanjem u centru grada, uz brojne zastave Albanije i transparente, ove godine nije bilo takvih uličnih okupljanja.

Kabinet predsednika opštine Bujanovac Šaipa Kamberija danas je, povodom praznika, u prepodnevnim satima bio otvoren za građane, koji su pored uobičajenog razgovora sa predsednikom imali priliku i da mu čestitaju Dan zastave.

Kao i svakog ponedeljka, tako i danas primam na razgovor sve građane bujanovačke opštine. Naravno, danas je poseban povod. Osim njihovih čestitki povodom današnjeg praznika postavljali su mi pitanja u vezi konačnog rešavanja pitanja službene upotrebe nacionalnih simbola Albanaca u Srbiji.

zastava5

Zastava i na zgradi „Komiteta“, sada sedištu NSA

Mogu reći da će naše angažovanje biti usmereno ka izradi zakonske regulative kojom će biti stvoreni uslovi za slobodno isticanje ovih simbola, kao što je npr. zastava. Ovo nije samo zastava Republike Albanije, nego zastava svih Albanaca još od 1443. godine, kada je prvi put istakao Skenderbeg. Smatram da je vreme da se ovaj problem ozbiljnije sagleda – rekao je za „Bujanovačke“ Kamberi.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *