Osniva se nova firma „Jumko namenska“

U narednom periodu očekuje nas restruktuiranje i osnivanje jednog novog preduzeća koje će se zvati „Jumko-namenska“. Ministarstvo će napraviti plan restruktuiranja – rekao je ministar odbrane Zoran Đorđević
P

BUJANOVAC,VRANJE,BEOGRAD,3. decembar 2016.(foto:mod) – U narednom periodu očekuje nas restruktuiranje i osnivanje jednog novog preduzeća koje će se zvati „Jumko-namenska“. Ministarstvo će napraviti plan restruktuiranja – rekao je ministar odbrane Zoran Đorđević prilikom obilaska fabrike u Vranju i istakao da će se videti kako i na koji način će „Jumko“ da izrađuje uniforme ne samo za Ministarstvo odbrane već i za Ministarstvo unutrašnjih poslova, te da poboljša svoj izvoz.

img_4597

Uskoro poslovi i za policiju

Ministarstvo odbrane ima velike planove sa HKPK „Jumko“ AD – naglasio je ministar.

Ministarstvo odbrane je u periodu od 2010. do 2016. sa privrednim društvom „Jumko“ zaključilo više ugovora u vrednosti većoj od 2,1 milijarde dinara za nabavku oko 50.200 kompleta maskirne uniforme M-10 i više od 32.000 komada pojedinačnih delova opreme iz navedenog kompleta – vojničkih maskirnih kombinezona, letnjih vojničkih maskirnih pantalona i drugo.

U narednoj godini planirana je nabavka kompleta maskirne vojničke uniforme M-10, letnjih vojničkih maskirnih pantalona M-12 i izrada nultih serija modularnih vojničkih ranaca i delova letnje terenske uniforme.
Društvo izrađuje i isporučuje specijalnu odeću i za strane policije i armije.

Sastanku u „Jumku“ prisustvovali su i pomoćnik ministra odbrane za materijalne resurse Nenad Miloradović, državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović, načelnik Pčinjskog okruga Srećko Pejković, gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković, predstavnici Uprave za opštu logistiku i Vojnotehničkog institute, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *