Drilon Hiseni iz Bujanovca pisao premijeru: Vučiću, rešavaj naše probleme

Uspeli ste u nameri da izazovete razdor u albanskom političkom spektru koji deluje u vašoj republici. Vaš narod samo možete da obmanjujete pričama o evropskom putu, bez da jednom zauvek rešite probleme koji godinama tište Albance, što će vam zaustaviti evro integracije” – poručio je Hiseni Vučiću u pismu koje mu je uputio preko fejsbuka

BUJANOVAC, 7. decembar 2016. – (foto FB)- Mladi Albanci Preševske doline zabrinuti su za svoju budućnost jer ovde zbog aktuelne državne politike ne vide svoju perspektivu – stoji između ostalog u otvorenom pismu koje je Drilon Hiseni iz Bujanovca poslao premijeru Aleksandru Vučiću.

 “Uspeli ste u nameri da izazovete razdor u albanskom političkom spektru koji deluje u vašoj republici. Vaš narod samo možete da obmanjujete pričama o evropskom putu, bez da jednom zauvek rešite probleme koji godinama tište Albance, što će vam zaustaviti evro integracije” – poručio je Hiseni Vučiću u pismu koje mu je uputio preko fejsbuka.

Prema autoru pisma, Evropa ne želi Srbiju sa problemima koje ima sa albanskom manjinom koja se “suočava sa krajnjim siromaštvom, sa ekonomskom zaostalošću, ekstremnom nezaposlenošću i sa nizom problema političke, kulturne, obrazovne i zdravstvene prirode”

“Ukoliko se nastavi sa ignorisanjem naših zahteva za nostrifikacijom diploma, zapošljavanjem i integracijom mladih, ne znam čime možete da budete ponosni kao premijer jedne multietničke zemlje” – upozorava Hiseni.

On podseća premijera koji je albanskim političarima poručio da ne moraju da ga vole, ali traži da ga poštuju:

“Ova poruka mogla bi da se primeni i na vaš odnos prema našoj omladini koja izvršava sve građanske obaveze prema državi u kojoj živi, razvijaja se i odrasta”-piše Hiseni.

On podseća na oružane sukobe u regionu i izražava strah da bi se takvi događaji mogli ponoviti  ukoliko se nešto ne promeni.

“Zabrinuti zbog trenutne političke situacije na našem području, strahujući od ponavljanja nemilih događaja, skromno tražimo da preduzmete konkretne korake za rešavanje problema po evropskim standardima” – zahteva Hiseni uz nadu da će Vučić pročitati njegovo pismo.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *