Ljiljana Andrić: Gde je otišao novac za Banju

Gde je taj novac ? Prema onome što su meštani ovog naselja videli, kada je tamo bio angažovan mali bager, proizilazi da je njegov radni sat koštao 1.000 evra

BUJANOVAC, 8. decembar 2016. – Posebnim programom poslovanja JP „Komunalac“ po projektima predviđenim budžetom opštine Bujanovac za 2016. godinu, za čišćenje i uređenje kanala u Bujanovačkoj Banji izdvojeno je 1,4 miliona dinara.

Međutim, po rečima odbornice u Skupštini opštine Bujanovac Ljiljane Andrić, ova sredstva su prebačena „Komunalcu“, ali nisu iskorišćena namenski.

– Gde je taj novac ? Prema onome što su meštani ovog naselja videli, kada je tamo bio angažovan mali bager, proizilazi da je njegov radni sat koštao 1.000 evra. Da li je izvršen neki nadzor i da li je na ovim poslovima bio angažovan podizvođač – glasilo je odborničko pitanje na jučerašnjoj skupštinskoj sednici, upućeno predsedniku privremenog organa „Komunalca“, Ademu Hasaniju, prilikom usvajanja pomenutog programa.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ne možemo da plaćamo podizvođače: Hasani

– Tačno je da je ovogodišnjim posebnim programom poslovanja „Komunalca“ predviđeno čišćenje kanala u B. Banji. No, ta sredstva je dobio prethodni privremeni organ, s obzirom da mi do 4. maja 2016. godine nismo bili u „Komunalcu“. Odgovor na ovo pitanje dobićete u pisanoj formi, ali mogu sada da kažem da mi nismo u finansijskoj mogućnosti da plaćamo podizvođača – rekao je Hasani.

Posebni program poslovanja JP „Komunalac“ po projektima predviđenim budžetom opštine Bujanovac za 2016. godinu, u ukupnom iznosu od 21.626.000 dinara, obuhvata pomoć opštine Bujanovac u izmirenju obaveza prema bujanovačkom „Komunalcu“, preuzetih pre tri godine, po pitanju reprograma dugovanja ovog javnog preduzeća EPS-u i Poreskoj upravi.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *