Formira se radna grupa za albanske udžbenike

Dogovoreno je da se formira stručna grupa od prestavnika Ministarstva za obrazovanje, nauku i tehnološki razvoj RS i Ministarstva za obrazovanje i sport Republike Albanije, kako bi se nastavili razgovori u cilju realizacije sporazuma iz Niša, koga su potpisali premijeri Srbije i Albanije Aleksandar Vučić i Edi Rama

BUJANOVAC,BEOGRAD, 13. decembar 2016. – Predstavnici Ministarstva za obrazovanje, nauku i  tehnološki razvoj Republike Srbije, Koorginacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa, Nacionalnog saveta Albanaca i ambasade Republike Albanije u Srbiji razgovarali su, u ambasadi Albanije, o obezbeđivanju školskih udžbenika na albanskom jeziku.

Dogovoreno je da se formira stručna grupa od prestavnika Ministarstva za obrazovanje, nauku i tehnološki razvoj RS i Ministarstva za obrazovanje i sport Republike Albanije, kako bi se nastavili razgovori u cilju realizacije sporazuma iz Niša, koga su potpisali premijeri Srbije i Albanije Aleksandar Vučić i Edi Rama.

Sporazum se odnosi na obezbeđivanje školskih udžbenika na albanskom jeziku za učenike albanske zajednice u opštinama Preševo, Bujanovac i Medveđa.

Sastanak je održan na poziv ambasadora Republike Albanije u Beogradu Ilira Bočke, objavio je portal “Bujanoci.net”.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *