Komisija utvrdila da je zdravstvena zaštita u V. Trnovcu dostupna svim pacijentima

BUJANOVAC, 13. decembar 2016.Deci i trudnicama u Velikom Trnovcu se pružaju zdravstvene usluge i sa neoverenim njižicama. Ne postoji nikakav nalog, ni usmeni ni pismeni, za obustavu ovakve prakse.

Ovo je utvrdila zajednička Komisija Opštine i Doma zdravlja koja je posetila Zdravstvenu stanicu u Velikom Trnovcu kako bi se proverila vest o navodnoj obustavi pružanja zdravstvenih usluga  pacijentima bez overenih zdravstvenih knjižica.

Tokom susreta sa medicinskim osobljem u Velikom Trnovcu, kako piše “Presheva.com”,  konstatovano je da je pravo na korišćenje zdravstvenih usluga za decu i trudnice neprikosnoveno. Ovo pitanje je uređeno Zakonom o zdravstvenoj zaštiti dece do 18  godina  i trudnica.

Za sve pacijente mlađih uzrasta i trudnice koji nemaju overene zdravstvene  knjižice, a kojima se redovno pružaju zdravstvene usluge, opština Bujanovac je u novembru ove godine izdvojila 521.276,68 dinara.

Mole se svi građani kojima je uskraćeno pravo zagarantovano zakonom da se obrate Savetniku za zaštitu pacijenata u zgradi opštine Bujanovac.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *