Albanski lideri na ručku u Gnjilanu sa kosovskim premijerom

Pošto je položio kamen temeljac za izgradnju doma zdravlja, posetio Univerzitet „Kadri zeka“ i Prvi bataljon kosovskih snaga bezbednosti, kosovski premijer Isa Mustafa je u restoranu Planet u Gnjilanu na zajedničkom ručku razgovarao i sa albanskim liderima juga Srbije

BUJANOVAC, GNJILANE, 15. decembar 2016. – Pošto je položio kamen temeljac za izgradnju doma zdravlja, posetio Univerzitet „Kadri zeka“ i Prvi bataljon kosovskih snaga bezbednosti, kosovski premijer Isa Mustafa je u restoranu Planet u Gnjilanu na zajedničkom ručku razgovarao i sa albanskim liderima juga Srbije.

Prema pisanju portala Lugina-lajm, on je Šaipu Kamberiju, Jonuzu Muslijuu i Arditi Sinani iz Preševa poručio da mogu očekivati pomoć u ekonomiji, kulturi i obrazovanju.

Nedostaje nam još više ovakvih sastanaka. Prema Evropskoj povelji, naše je pravo da u okviru regionalne saradnje pomažemo u ovim oblastima – rekao je Mustafa a prenosi Lugina lajm.

Ljutvi Haziri, gradonačelnik Gnjilana dobio je od Mustafe zadatak da kao prvi čovek najvećeg grada u okruženju koordinira saradnju sa čelnicima Bujanovca, Preševa i Medveđe. Haziri je pozvao mlade iz ovih opština da se školuju u Gnjilanu:

-Pozivam mlade da se obrazuju u Gnjilanu i da se sa završenim školama vrate u svoje gradove – poručio je Haziri.

Predstavnici tri opštine, zahvalivši se Mustafi i Haziriju, izjavili su da je sastanak bio „veoma plodonosan i podsticajan“

 

 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *