EKSKLUZIVNO Ustavni sud: Zdravstveni radnici bez 50 odsto dodatka

Ovom odlukom je poništen Zaključak Vlade Republike Srbije donet pre petnaest godina, kojim su plate zaposlenih u zdravstvenim ustanovama na području opština Preševo, Bujanovac i Medveđa povećane za 50 odsto

BUJANOVAC, 16. decemabar 2016 – Osamdesetak zaposlenih u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju u Bujanovačkoj Banji konačno mogu da odahnu nakon željno iščekivane odluke Ustavnog suda Srbije, objavljene u najnovijem broju „Službenog glasnika RS“.

Ovom odlukom je poništen Zaključak Vlade Republike Srbije donet pre petnaest godina, kojim su plate zaposlenih u zdravstvenim ustanovama na području opština Preševo, Bujanovac i Medveđa povećane za 50 odsto.

banja-buj1

Odluka suda znači deblokadu računa

Zahvaljujući odluci Ustavnog suda uvažena je žalba menadžmenta Specijalne bolnice u Bujanovačkoj Banji na prethodnu odluku nižih sudskih instanci kojom se ovo banjsko lečilište, na osnovu pomenutog Vladinog dokumenta, obavezuje na isplatu zaostalih dodataka na plate zaposlenih.

Zbog toga je, odnosno tužbe jednog dela radnika Specijalne bolnice blokiran račun ove ustanove.

– Ovo je konačna i izvršna odluka, koja se ne odlaže – kaže za „Bujanovačke“ narodni poslanik u Skupštini Srbije Nenad Mitrović.

Prema njegovim saznanjima već je upućen dopis Filijali Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje u Vranju o obustavi dalje isplate dodatka od 50 odsto, koja je dalje prosleđena Domovima zdravlja u Preševu, Bujanovcu i Medveđi.




2 thoughts on “EKSKLUZIVNO Ustavni sud: Zdravstveni radnici bez 50 odsto dodatka

  1. Vala dosta je i bilo

    Jeste da ova karikatura od čoveka, nema veze sa životom, ali bar malo da opravda te 40000 dinara što prima u banju kao „menadžer“, a i ovi u dom zdravlja ga preterase sa plate, sestre veće plate nego neki jaki specijalisti u drugi gradovi, pa kad odemo u Vranje jedva nas pregledaju… E sad kad je protiv ustavno da li će da vrate te pare ili se 15 godina primalo još pola plate preko i sad vuk pojeo magarca?!?

    Reply
    1. Milan

      Naravno da neće vraćati. Zašto bi vraćali? Niti su ukrali niti su sami sebi neustavno povećali plate. Eno faksimila odluke na slici pa vidite ko je odgovoran za to. Skoro je Ustavni sud presudio i da je računanje kamate na kamatu neustavno a sudska praksa je do te odluke samo takav obračun poznavala i koristila.

      Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *