Učiteljica Milena učlanila svoje prvake u biblioteku

Ne samo da, na taj način, obogaćuju rečnik, oštre um i jačaju koncentraciju, već čitanje pokreće dečju maštu i razvija empatiju, jer knjiga može biti povod za sklapanje novih prijateljstava

BUJANOVAC, 16. decembar 2016. – Učenici trećeg odeljenja prvog razreda bujanovačke Osnovne škole “Branko Radičević“, koje vodi učiteljica Milena Marinković, danas su postali članovi Biblioteke “14. novembar” u Bujanovcu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Prvi susret sa čarobnim knjižnim ambijentom, prepunim različitih sadržaja, prvaci su iskoristili za pozajmljivanje prve knjige, koju će, kako obećaše, pročitati sa velikom znatiželjom.

Pažnju im je, uglavnom, privukao svet životinja.

Zbog zanimljivih slika i ilustracija, kao i tekstualnog dela, koga su, za trenutak pročitali, za knjigu “Čudesni životinjski drugari” opredelilili su se Nađa, Ana i dvojica Luka.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Veljko, pak, voli slikovnice. Omiljeni junak mu je Nodi.

Uglješa će čitati “Praistoriju o dinosaurusima”. Nerazdvojne drugarice Nevena i Nađa, uzele su lektire sa istim nazivom “Zec iz šešira”.

Takođe slično interesovanje dele i Medina i Saime. One su izabrale “Malu sirenu”.

Nadaju se da će sa čitanjem završiti do zimskog raspusta. A onda, ponovo u biblioteku, po nove knjige.

– Cilj nam je da đaci postanu stalni korisnici biblioteke. Želimo da im ukažemo na važnost čitanja, jer je slobodno vreme provedeno sa knjigom veoma korisno.

Ne samo da, na taj način, obogaćuju rečnik, oštre um i jačaju koncentraciju, već čitanje pokreće dečju maštu i razvija empatiju, jer knjiga može biti povod za sklapanje novih prijateljstava.

Ukratko, deca uče, odrastaju i postaju bolji ljudi – zaključuje učiteljica ovog odeljenja Milena Marinković.

Po rečima bibliotekarke Ivane Tašković, upisom ove grupe prvaka, okončano je ovogodišnje besplatno učlanjenje učenika prvog razreda u Biblioteku “14. novembar”, započeto još u septembru.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *