Migrantska kriza: Bujanovac renovira škole nemačkim novcem

Novac koji će pripasti Bujanovcu u okviru nemačke pomoći lokalnim samoupravama pogođenim migrantskom krizom, biće uložen u OŠ. „B. Radičević“ i SSS „Sveti Sava“

BUJANOVAC, PREŠEVO, 19. decembar 2016. – Gradovima i opštinama pogođenim migrantskom krizom nemačka vlada je, preko KFM banke, donirala 5,4 miliona evra u okviru projekta „Jačanje socijalne infrastrukture u opštinama pogođenim migrantskom krizom”.

Stojanča Arsić, zamenik predsednika opštine, koji je u ime Bujanovca potpisao ugovor sa ministrom Aleksandrom Vulinom, kaže da će novac biti uložen u škole „Branko Radičević“ i „Sveti Sava“:

-U Srednjoj školi Sveti Sava biće rekonstruisani sanitarni čvorovi i krov, a u osnovnoj mreža za grejanje i kotlarnica – kaže Arsić za Bujanovačke.

O tome su ugovor u Preševu potpisali predsednici 14 lokalnih samouprava i ministar  Vulin koji je naglasio da ova pomoć predstavlja zahvalnost građanima na strpljenju.

Vulin je najavio da će ovaj novac biti uložen u infrastrukturu, a sporazum predviđa finansiranje 27 pojedinačnih projekata.

 

 

U prihvatnim centrima  u Srbiji trenutno boravi oko 6.000 migranata.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *