SO Bujanovac: Usvojen budžet za 2017. godinu

BUJANOVAC, 22. decembar 2016. – Skupština opštine Bujanovac usvojila je, većinom odborničkom glasova, odluku o budžetu za 2017. godinu, koji iznosi 940.716.000 dinara. Pri tome je budžetski deficit od 8,2 miliona pokriven prenetim sredstvima iz ove godine.

Po rečima načelnika Odeljenja za finansije i pomoćnika predsednika bujanovačke opštine Bobana Pavlovića, ovaj novac nalazi se na opštinskom računu.

– Među najvećim prihodima, planiranim u 2017. godini, 181 milion dinara se očekuje od poreza na zarade zaposlenih, kao i 391 milion dinara transfernih sredstava od Republike Srbije. Najviše budžetskih sredstava, ipak, otići će na plate zaposlenih u opštinskoj upravi. Za ovu namenu predviđeno je oko 120 miliona dinara, što predstavlja povećanje u odnosu na 2016. godinu, koje je uslovljeno predviđenim prelaskom jednog dela zaposlenih iz Direkcije za izgradnju u novoformirano odeljenja Opštinske uprave – rekao je Pavlović.

Po njegovom mišljenju, troškovi su realno planirani, pa je za očekivati da će realizacija budžeta u narednoj godini premašiti 90 odsto, kao što je to slučaj za ovu godinu.
Skupština je donela i neophodne odluke o visini opštinskih taksa koje predstavljaju budžetske prihode.

Zbog isteka mandata razrešena je dužnosti direktorka Doma zdravlja Bujanovac doktor Lela Jovanović, koja je ponovo imenovana na istu dužnost. Takođe, razrešen je dužnosti v.d. zamenika direktora ove ustanove dr Mejdi Zećiri, koji je, potom, imenovan za zamenika direktora bujanovačkog Doma zdravlja.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *