Aleksandar iz Bujanovca nestrpljivo čeka transplataciju bubrega

Na sreću, nedavno su dva člana naše grupe dobila novi bubreg. Transplantacije su bile uspešne. Ja sam sledeći na spisku. Nadam se da ću uskoro dobiti novi bubreg i moći da nastavim normalno da živim i radim

BUJANOVAC, NIŠ, 23. decembar 2016. (Izvor Blic, foto RAS)- Aleksandr Mirković (27) iz Bujanovca nestrpljivo, već mesec dana, u niškom Kliničkom centru, čeka na presađivanje bubrega.

Prema pisanju Blica, Aleksandar je posebno nestrpljiv zbog toga što mu bubrezi otkazuju i uskoro će morati na hemodijalizu.

 – Nas šestoro koji iščekujemo presađivanje bubrega sa živih donora formirali smo grupu na Viberu pod nazivom „Nestrpljivi“ – priča Aleksandar za Blic.
-Nestrpljivi smo da krenemo u novi život. Za nas nije problem novi organ, jer svi imamo rođake koji će nam dati bubreg. Međutim, bilo je nekog zastoja u transplantacijama. Na sreću, nedavno su dva člana naše grupe dobila novi bubreg. Transplantacije su bile uspešne. Ja sam sledeći na spisku. Nadam se da ću uskoro dobiti novi bubreg i moći da nastavim normalno da živim i radim.

Da bi svom sinu omogućila život bez mučnih hemodijaliza, Aleksandrova majka Svetlana će biti donor. Aleksandar je oženjen, sa suprugom Vesnom ima dvoje dece – šestogodišnju ćerku Lenu i četvorogodišnjeg sina Luku.

– Nefrolozi u Nišu su mi rekli da je spas za mene novi bubreg. Urađena su sva ispitivanja i moja majka je idealan donor za mene. Jedva čekam da kao zdrav čovek zagrlim Lenu i Luku – iskren je on.

Direktor Kliničkog centra dr Zoran Radovanović kaže da se transplantacije izvode redovno.

– Imali smo šest parova za transplantaciju bubrega, ali su dve već urađene. Do Nove godine biće urađene još tri, a šesta početkom sledeće godine. Nemamo uslove za brže delovanje jer treba do 10 dana da se sa intenzivne nege pređe u sobe i oslobodi prostor za novu transplantaciju – kaže Radovanović.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *