Novogodišnji koncert Muzičke škole

BUJANOVAC, 27. decembar 2016. – Učenici bujanovačke Škole za osnovno muzičko obrazovanje, sa nastavnicima, večeras su u Domu kulture „Vuk Karadžić“ u Bujanovcu, za svoje sugrađane, mame, tate, bate i seke priredili tradicionalni Novogodišnji koncert.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Atmosferu za nezaborav započeo je hor ove škole, kojim je rukovodila nastavnica Vera Stanković. Članovi hora, učenici prvog, drugog i trećeg razreda, otpevali su „Marina, Marina“ i „Srećnu Nova godina“.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Među najsrećnijima bio je i mali Dimitrije, koji je sa oduševljenjem pratio nastup svoje sestre Dunje.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Posle hora nastupio je klavirski duo Mila Jovanović i Klaudija Grujić. Nizali su se solisti Sofija Stojmenović, Isidora Tašković, Anastasija Zdravković, Lazar i Danilo Tomić, Dunja Pavlović, Vukašin Stojanović…, pa pred sam kraj ponovo školski hor, otpevavši „Molimo za finu tišinu“. I, onda, ponovo „Marina“ i „Srećna Nova godina“. Naravno, bila je i recitacija posvećena dolazećoj 2017. godini.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

– Svake godine organizujemo koncert na kome se predstavljaju solisti i hor Muzičke škole. Kod dece se na ovaj način razvija ljubav za muziku, druženje i timski rad – izjavila je za „Bujanovačke“ nastavnica solfeđa Vera Stanković, ne krijući zadovoljstvo uspešnim nastupom đaka bujanovačke Škole za osnovno muzičko obrazovanje, koju ove školske godine pohađaju 102 učenika.

Naredni, takođe tradicionalni koncert, učenici i nastavnici ove škole prirediće povodom Međunarodnog dana žena, osmog marta.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *